Ево колико дуго трају креме за сунчање

Откривамо који су први знакови да је креми за сунчање истекао рок трајања…

Здравље 21.06.2018 | 10:29
Ево колико дуго трају креме за сунчање
Ако поседујете стару крему за сунчање, требало би добро да проверите да је сигурна за коришћење.

Осим наведеног рока употребе на амбалажи, британски дерматолог Мервин Патерсон открио је за Космополитен да постоје још неки знаци који вам могу открити да ли крему смете да стављате на кожу.

"Први знак упозорења је промењен мирис и текстура. Ако је крема покварена састојци у њој се одвајају. Зато ако приметите да је ваша прошлогодишња крема већ на први поглед другачија, или не мирише исто као кад је била нова, без обзира на рок трајања, боље је одустати од намере да такву крему наносите на тело", истиче доктор.

Он је објаснио да је углавном рок трајања око годину дана, те да водите рачуна о томе јер у супротном, ако бисте користили бајату крему, сунце вас може опећи или се након аплицирања може појавити иритација коже.

Како бисте продужили век трајања, Мервин препоручује да крему за сунчање држите на хладном месту и да је не излажете сунчевој светлости.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

21.06.2018 09:27

Ма дај, шта се то тако мијења у саставу креме за сунчање па да истекне рок трајања. Произвођачи лажу да би се више продавала њихова роба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.06.2018 09:16

Ннормално, прије 35-40 година сунчање је масовно рекламирано а све да би се повећала продаја ових крема, то је толико било узело маха да је свијетла кожа била неприхватљива појава, данас је то на срећу добрим дијелом прошлост. У то вријеме мултинационалне фармацеутске куће су инкасирале милијарде долара а стотине хиљада људи је отишло у гроб због појаве малигног меланома. Сунце је живот, то није спорно али пржити тијело на сунцу по цијели дан је тешки наметнути идиотизам, наметнут управо од произвођача крема.