Ужина обавезна после тренинга

Препорука је да у року од једног сата од завршетка тренинга поједете банану, јабуку или парче сира.

Здравље 21.06.2018 | 10:20
Ужина обавезна после тренинга
ДА ли после завршетка вежбања у теретани или на отвореном уопште немате апетит или пожелите да одмах нешто поједете? Ако спадате у прву групу, можда би требало да размислите о својим навикама, јер избегавање хране после тренинга може неповољно да утиче на остварење вашег циља да изгубите понеки килограм и затегнете тело.

Различити су разлози за избегавање хране одмах после тренинга. Неки сматрају да ће на тај начин поништити сав труд који су уложили како би линију дотерали до савршенства, а некима се, једноставно, не једе. За губитак жеље за храном крив је грелин, хормон апетита, чији се ниво после вежбања смањује (понекад су потребна и три сата да би се вратио у нормалу). Зато је важно да се, ипак, почастите ужином, како не бисте убрзо осетили превелику глад.

Препорука је да у року од једног сата од завршетка тренинга поједете банану, јабуку или парче сира. Можете и да попијте јогурт или мало чоколадног млека. Важно је да обновите енергију тако што ћете унети мало угљених хидрата и протеина. На тај начин исплатиће вам се сав онај зној који сте оставили на струњачи или некој од справа у теретани.

Новости
фото:ИНТЕРНЕТ

Коментари / 0

Оставите коментар