Завршено: Врањеш Андерлетхов, уговор на четири године!

Некадашњи играч Црвене звезде промовисан у Бриселу!

Фудбал 21.06.2018 | 12:45
Завршено: Врањеш Андерлетхов, уговор на четири године!
Андерлехт је и званочно ангажовао српског штопера Огњена Врањеша. Репрезентативац Босне и Херцеговине потписао је четворогодишњи уговор са великаном из Брисела, а од његове продаје АЕК је инкасирао између 3.200.000 и 3.500.000 евра.

Врањеш је дуго био на Андерлехтовом радару, а преговори са атинским клубом нису ишли потпуно једноставно. Поред обештећења, клуб из Брисела је морао да испуни још неколико захтева. АЕК-у ће ићи 10 посто од наредне продаје, као и између 100.000 и 200.000 евра када Андерлехт постане шампион.

Врањеш је почео каријеру у Борцу из Бањалуке, а касније је играо за Црвену звезду, Кранодар, Алањију, Елазиг, Гацијантеп, Спортинг, Том и на крају АЕК.

Белгијанци су и зимус жељели репрезентативца БиХ, који је чак "протестовао" и није долазио на тренинге како би издејствовао трансфер у Брисел, али "жуто-црни" нису жељели да га пусте пошто су били у јеку трке за титулу.

Ипак су и званично пустили бившег штопера бањалучког Борца и Црвене звезде да промијени средину.

Андерлехт је АЕК-у платио обештећење од 3,5 милиона евра док је стамени штопер потписао уговор на четири године и плату од 800.000 евра на годишњем нивоу, пишу белгијски медији.

С обзиром да је Врањеш био у посљедњој години уговора, АЕК је добио сасвим солидно обештећење.

Врањеш ће у Бриселу заузети мјесто Уроша Спајића који је појачао Краснодар.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар