Алонсо преузео Цедевиту: АБА лига је изазов!

Шпански стручњак објаснио због чега није много размишљао када је стигао позив загребачког клуба да седне на њихову клупу и који су планови у следећој сезони.

Кошарка 20.06.2018 | 14:30
Алонсо преузео Цедевиту: АБА лига је изазов!
Челници Цедевите нису били задовољни резултатима које су постигли у недавно завршеној сезони, због чега су одлучили да смене тренера.

Уместо Јурија Здовца ангажовали су бившег стратега Барселоне Сита Алонса.

Шпанац је и званично преузео нови клуб.

"Након живота у Барселони желео сам да напустим Шпанију и доживим ново искуство. Цедевита је имала информације о мени, нашли смо се један на један дан и сазнао сам да је ово право место за мене. Желим да остваримо добре резултате, али и да овде научим неке нове ствари", поручио је Алонсо на представљању у Загребу.

Нови тренер Цедевите поручио је да прво треба да упозна екипу и сараднике, пре него што поставе циљеве за наредну сезону.

"Морамо много да радимо, али и да научим доста о АБА лиги. Није исто гледати ту лигу из Шпаније и причати са људима који су одавде. Евентуални пласман у Евролигу тренутно је за нас далека будућност и морамо радити корак по корак".

Он је рекао и да неће журити са довођењем нових играча.

"Свиђају ми се неки играчи из прошле сезоне, али морам прво да анализирам како се они уклапају у моју филозофију. Тражићу играче који би се уклопили у мој концепт. Код довођења играча треба бити стрпљив, јер би исхитрене одлуке могле да буду лоше. Нећу журити и није нужно да већ сад имам екипу. Понекад најбоља опција за довођење играча није одмах на почетку лета, него мало касније", објаснио је шпански стручњак.

Он је навео и да намерно није довео своје помоћнике у Цедевиту.

"Да сам овде стигао са својим бившим асистентима не бих могао да учим од нових људи. Дражен Орешковић и Тео Чизмић сигурно знају више о АБА лиги. Ја добро познајем Еврокуп, али важно је познавати хрватске играче и људе одавде", поручио је Алонсо.

ПРОМЕНА АДРЕСЕ

Директор Цедевите Давор Ужбинец је саопштио и да ће Цедевита променити место у којем ће као домаћин дочекивати ривале, и да од наредне сезоне неће више наступати у Дому спортова.

"Разговарамо са Градом Загребом и наша највећа жеља је да играмо у Кошаркашком центру Дражен Петровић, али још немамо потврду тога. Отпочели смо разговоре око тога да неке утакмице играмо у Арени у Вараждину. Верујем да ћемо до краја месеца знати где ћемо играти своје мечеве следеће сезоне”, навео је Ужбинец

Директор Цедевите Давор Ужбинец потврдио је да ће Цедевита следеће сезоне имати две екипе - Сито Алонсо водиће тим у Еврокупу и АБА лиги, а Славен Римац састав који ће се такмичити у Хрватској лиги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар