Митар - краљ дуела: Тако МОРА да се игра фудбал!

"Сад није ушла, али ући ће кад буде и битниј!", поручује наш нападач.

Фудбал 18.06.2018 | 15:45
Митар - краљ дуела: Тако МОРА да се игра фудбал!
Ако субјективни осећај лаже - статистика сигурно не!

Александар Митровић имао је у Самари четири ударца ка голу Костарике, два у оквир гола - од тога једну велику шансу, али оно што су сви морали да виде јесте његова борбеност за сваку лопту. И када делује да не може до ње...

У нападу је имао чак 24 дуела са противничким штоперима и добио половину, а чак 15 од њих је било у ваздуху након чега би спуштао лопту својим саиграчима (подаци: ИнСтат).

Приметили су то и новинари и упитали га управо за те дуеле...

"Такве су околности, тако мора да се игра фудбал! Нисмо се уплашили, нисмо бежали из дуела, дали смо 200% и на крају нам се све вратило", казао је већ уморни Митровић.

Није му се дало да се упише у стрелце, мада је тако деловало током пријатељских утакмица против Болије и Чилеа, а потпредседник ФСС, и човек који га је вечито бранио, Саво Милошевић поручио је да ће сигурно постићи гол против Швајцарске.

"Најбитнији је тим. Жао ми је што нисам дао гол, али важно је да смо победили. Утакмица какву смо желели, важна три бода, а сада је важно да се опоравимо. Одиграли смо добро и доћи ће тај гол. Добро сам радио, играо за екипу, играли смо добру, имао сам шансе, сад није ушла, али ући ће кад буде и битниј!", није одавао знаке нервозе због промашаја наш нападач.

За пет дана - противник другачијег стила.

"Неће бити лако, али за свака три бода морамо добро да се ознојимо. Више смо желели и тако ћемо у будућности".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар