ЛН: Убједљив пораз Србије од САД-а!

Одбојкашка репрезентација Србије претрпела је пораз на старту четвртог викенда Лиге нација, пошто је у Хофман Естејтсу изгубила од САД, 25:22, 25:16, 25:14.  Убедљив пораз Србије. Селектор: Ово није мој тим! Одбојкаши Србије пружили бледу партију на старту четвртог викенда Лиге нација, а Никола Грбић критиковао своју екипу која приказује игре далеко испод свог реномеа.

Остали спортови 16.06.2018 | 12:00
ЛН: Убједљив пораз Србије од САД-а!
Србија је тако уписала четврти пораз у десет утакмица и тренутно је осма на табели, док је САД на четвртом месту са скором 8/2.

Изабраници Николе Грбића су озбиљан отпор домаћину пружили једино у првом сету. Водила се изједначена борба до завршнице, када су САД успеле да се одвоје и сет добију са 25:22.

Током преостала два сета Американци су недостижну предност створили после другог техничког тајм аута, па су у другом сету (16:12) Србији до краја препустили само четири поена (25:16), а у трећем сету два (16:12, 25:14). 

Урош Ковачевић је био најбољи у редовима Србије са седам поена, шест је уписао Марко Ивовић, а Срећко Лисинац поен мање. САД је до победе водио Арон Расел са 14 поена, док је Метју Андерсон уписао 13. 

Србија ће у дугом колу играти против Ирана од 21.00, а у последњем колу против Пољске у недељу од 19.00.

Одбојкашка репрезентација Србије претрпела је од селекције САД, у првом мечу четвртог викенда Лиге нација у Хофман Естејтсу.

Поражени су убедљиво од домаћина резултатом 3:0 , по сетовима 25:22, 25:16, 25:14.

Србија је уписала четврти пораз у десет утакмица и тренутно је осма на табели, док је САД на четвртом месту са скором 8-2.

Изабраници Николе Грбића су озбиљан отпор домаћину пружили једино у првом сету. Водила се изједначена борба до завршнице, када су САД успеле да се одвоје и сет добију са 25:22.

Током преостала два сета Американци су недостижну предност створили после другог техничког тајм-аута, па су у другом сету (16:12) Србији до краја препустили само четири поена (25:16), а у трећем сету два (16:12, 25:14).

Урош Ковачевић је био најбољи у редовима Србије са седам поена, шест је уписао Марко Ивовић, а Срећко Лисинац поен мање. САД је до победе водио Арон Расел са 14 поена, док је Метју Андерсон уписао 13.

Селектор Србије Никола Грбић критиковао је свој тим после пораза због лосе игре коју приказују.

"Први сет смо играли донекле егал, у смислу да су они водили поен два нон-стоп, поготово тамо пред крај сета, од самог старта су почели да стављају притисак на сервис, тако да ми нисмо имали добар континуитет у нападу. Напад нас је одржавао у егал резултату у том првом сету, ми нисмо успели да их померимо на пријему, како је утакмица одмицала једноставно смо се гасили. Надам се да ћемо боље одиграти у другом мечу, што неће бити претерано тешко с обзиром на овај перформанс против Американаца", објаснио је селектор.

Србија ће вечерас у дугом колу играти против Ирана од 21 часова, а Грбић је уочи тог дуела ушао у дубљу анализу (не)учинка свог тима.

"Заиста се питам да ли заслужујемо да се нађемо на завршном турниру. И да победимо наредних пет утакмица, где немамо противнике из ранга првих десетак јаких екипа, са оваквим перформансом није уопште битно ко је са преке стране. Игра коју показујемо од самог старта Лиге нација сигуран сам није ни близу онога што нити момци нити ја желимо. Преиспитаћемо све, не могу да прихватим да моја екипа коју ја тренирам четири године игра овако. Заиста мислим да треба да се преиспитамо јако добро и индивидуално и као екипа. Да се запитамо шта је довело до овога и шта то треба да урадимо да изађемо из овога? Ситуација уопште није сјајна и не допада ми се, не због самог резултата већ због тенденције да против јаких екипа одиграмо први сет егал, а када га изгубимо ту се прича завршава. Треба да се мало пробудимо да видимо где смо, да променимо приступ, да променимо све живо, не ради се о једној ствари, мислим да треба све да променимо. То није игра екипе, која као наша има амбиције, жели трофеје, треба да се пробудимо и да променимо комплетан приступ", навео је Грбић, не прихватајући да путовања и густ распоред буду изговори за умор и слабије партије, јер "како нама тако и другима".

На четвртом викенду Лиге нација Србију у недељу очекује дуел против Пољске.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар