Афера Стојковић помножена са 25 година мржње...!

Бенфика узвраћа ударац Спортингу! “Овог лета ћу мало полудети“, прети председник лисабонских Орлова Луис Фелипе Вијеира.

Фудбал 21.06.2018 | 10:00
Афера Стојковић помножена са 25 година мржње...!
У Србији се последњи пут десило 2010. године. Владимир Стојковић је после стажа у Црвеној звезди прешао у Партизан. Наредних месеци истрпео је пакао. То што није прешао директно из једног у други клуб није га спасло удара. Трпео је он, трпела је и репрезентација. Сећате се сви. Е сад, замислите такву ситуацију помножену са 25 година мржње. И са најтежим тренутком у новијој историји Спортинга. У Немачкој би – радио је то Бајерн кад је Борусија била на мукама – неко можда и помогао највећем ривалу. У Лисабону, Бенфика је вољна да захвати шаку соли и натрља је на отворену рану комшија.

Председник лисабонских Орлова Луис Фелипе Вијеира и не крије да га радује тренутна агонија Спортинга, који ће због хировитости Бруна де Карваља можда остати без свих понајбољих играча. После сукоба са председником, батина хулигана на које је клуб зажмурио, раскид уговора су пред судом већ затражили репрезентативци Бруно Фернандес, Руи Патрисио, Желсон Мартинс и Вилијам Карваљо, па даље Данијел Поденса, затим Бас Дост, а очекује се да брод који тоне напусте и Родриго Батаља и Жереми Матје.

Спортинг ће одговорити кривичном пријавом на редовном суду, ко ће ту да победи тешко је сад рећи. Али сви знамо ко ће највише уживати у томе. Де Карваљов архинепријатељ Вијеира, који није заборавио лето 1993. када су Пауло Соза и Пашеко директно из Бенфике пребегли у Спортинг.

Знате ону стару: освета је јело које се сервира хладно...

“Можда не би требало, али овог лета мало ћу да полудим. Пре 25 година играли су се са нама. Више неће моћи“, рекао је Вијеира на седници Бенфикине скупштине, негде око 1.30 иза поноћи.

Огроман аплауз после тога. Сви су схватили. Бенфика креће по Спортингове хероје. Болеће. Много ће да боли. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар