РГ: Надал ''самљео'' и Делпа за ново финале!

Надал меље противнике – Делпо без шансе против "Краља" шљаке! Рафаел Надал пласирао се у финале Ролан Гароса, пошто је после три сета победио Хуана Мартина дел Потра – 6:4, 6:1, 6:2.  Надал "згазио" Делпа и спрема освету у финалу! Најбољи тенисер света убедљиво је стигао до финала Ролан Гароса и за титулу ће се борити са Домиником Тимом, јединим играчем који га је побеђивао на шљаци у последње две године.

Тенис 08.06.2018 | 18:45
РГ: Надал ''самљео'' и Делпа за ново финале!
Шпанац ће имати шансу да освоји једанаесту титулу на Отвореном првенству Француске, а у финалу играће против Доминика Тима, који је максималним резултатом савладао Марка Чекината.

Дел Потро у првом сету имао је неколико прилика да направи брејк, међутим Рафа је увек успео да наше решење и добије гем на свој сервис гем.

Када није успео Аргентинац у више наврата, то је урадио десетоструки шампион Ролан Гароса.

Надал је направио брејк за 6:4 и у остатку меча победник се није доводио у питање.

Рафа је други сет добио са 6:1, док је у трећем славио са 6:2 и тако заказао ново финале Ролан Гароса, које је на програму у недељу.

Рафаел Надал стигао је на корак од нове титуле на Ролан Гаросу.

Шпанац је у полуфиналу, лакше него што се очекивало, победио Хуана Мартина дел Потра и заказао дуел са Домиником Тимом.

Рафа је победио Делпа после два сата и 17 минута игре у три сета - 6:4, 6:1, 6:2.

Аргентинац, тренутно шести играч света, имао је седам брејк прилика на мечу, али ниједну није искористио.

На другој страни, Рафа је после нешто јаче отпора Делпа у првом сету, у преостала два "чистио" по терену, препустивши ривалу само три гема.

ФИНАЛА НА РОЛАН ГАРОСУ 10-0 СКОР НА РОЛАН ГАРОСУ 85-2

Надал је тако изборио 11. пут пласман у финале Ролан Гароса, поставши једини уз Роџера Федерера који је то успео на једном гренд слему.

Шпанац, који је у Паризу изгубио само два меча у укупно 87 одиграних, у финалу у недељу за укупно 11. пехар играће са Домиником Тимом, играчем који га је једини победио на шљаци у последње две године.

Тим је у другом полуфиналу савладао Марка Чекината, највеће изненађење овогодишњег Ролан Гароса, и први пут у каријери изборио гренд слем финале.

Тим, међутим, зна како је то победити Надала, јер је то учинио недавно, у финалу мастерса у Мадриду, али и годину дана раније у четвртфиналу Рима.

"Доминик Тим је невероватан играч. Победио ме је ове године у Мадриду и игра веома снажно. Мораћу да поправим игру и да у недељу прикажем свој најбољи тенис. Верујем да ћу бити спреман за финале. Очекујем да ће бити тешко, али ћу се борити до последњег поена", поручио је Надал.

Шпанац је до сада против Тима одиграо девет мечева и има бољи скор у победама - 6:3.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар