Чекинато о прошлости и намјештању мечева...

Причаћемо о томе. . .  Италијански тенисер Марко Чекинато, најпријатније изненађење Ролан Гароса, 2016. године суспендован је због намештања мечева.

Тенис 04.06.2018 | 17:30
Чекинато о прошлости и намјештању мечева...
Он је тада био један од три тенисера суспендованих од стране италијанске федерације због намерног губљења мечева.

Оптужен је јер, наводно, намерно изгубио дуел на челенџеру у Мароку 2015. године, а суспензија је првобитно била додељена на 18 месеци уз новчану казну од 40,000 евра.

Италијан је уложио жалбу на ту одлуку, а она је и преиначена пар месеци касније и Марко је ослобођен свих оптужби. 

"Сада само желим да уживам у тренутку. Та година је била јако тешка за мене и жеим да размишљам само о садашности. Можда можемо о томе да приамо после турнира. Сада само желим да уживам у овом фантастичном тренутку који проживљавам и мислим да је то довољно", рекао је Чекинато после невероватне победе над Давидом Гофаном и пласмана у четвртфинале Отвореног првенства Француске. 

Чекинато се у првом колу вратио из понора против Румуна Маријуша Цопила, против кога је губио 2:0 у сетовима. Уследиле су победе над Марком Трунхелитијем, десетим носиоцем Паблом Карењо-Бустом, а онда и Давидом Гофаном. 

Он ће сада своје прво ГС четвртфинале играти против некада најбољег тенисера света Новака Ђоковића, са којим ће се састати по први пут у каријери. Ђоковић је у три сета био бољи од шпанског тенисера Фернанда Вердаска.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар