Киз и Стивенс по први пут у четвртфиналу Ролан Гароса!

Стивенс препустила два гема "џелату" Петре Квитове! Америчка тенисерка Слоун Стивенс изузетно убедљиво савладала је Естонку Анет Контавеит у осмини финала Ролан Гароса резултатом 6:2, 6:0. Америчка тенисерка Медисон Киз пласирала се, први пут у каријери, у четвртфинале Ролан Гароса победом против Михаеле Бузарнеску.

Тенис 03.06.2018 | 16:45
Киз и Стивенс по први пут у четвртфиналу Ролан Гароса!
Киз је од 33. тенисерке света, Румунке Бузарнеску, била боља после два сета, 6:1, 6:4.

Победу је забележила и Јулија Путинцева из Казахстана, која је без већих проблема победила Чехињу Барбору Стрицову са 6:4, 6:3.

Казахстанка ће у четвртфиналу имати јако тежак задатак с обзиром да ће се састати против Медисон Киз, која је у сјајној форми.

Стивенс препустила два гема "џелату" Петре Квитове! Америчка тенисерка Слоун Стивенс изузетно убедљиво савладала је Естонку Анет Контавеит у осмини финала Ролан Гароса резултатом 6:2, 6:0.

Стивенс је било потребно само 54 минута игре да се пласира у четвртфинале Отвореног првенства Француске, насупрот њеном мечу треће рунде где је са Ђорђи играла скоро два и по сата.

Контавеит је у претходној рунди у два тај-брејка била боља од бивше шампионе Вимблдона Петре Квитове и најавила добар наставак турнира, али на овај меч као да није дошла.

Стивенс, актуелна шампионка УС Опена, у четвртфиналу састаје се са бољом из окрашаја Дарја Касаткина (Русија) – Каролина Вознијацки (Данска). 

Двадесетпетогодишњакињи је ово прво учешће у овој фази Ролан Гароса. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар