Интервју - Вајда: Критике медија на рачун Новака су ужасне!

Заборавили су Новака после једне лоше године! Маријан Вајда, тренер Новака Ђоковића, у интервјуу за "Спортклуб" истакао је да српског тенисера светски медији не поштују довољно.

Тенис 03.06.2018 | 16:30
Интервју - Вајда: Критике медија на рачун Новака су ужасне!
Вајда, који се тренутно налази са Ђоковићем на Ролан Гаросу, навео је да се много више прича о највећим ривалима Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу, као и да су многи покушали да забораве Новака после једне лоше године.

"Да, мислим да је тако (да Ђоковића некада не цене довољно). Не спомињу Новака тако често као Федерера, Надала и остале јер долази из мале земље. Нећу да улазим предубоко у ово, али њему је било толико тешко да се пробије. Нико га није довољно признавао... О Федереру и Надалу се говорило много и када су били у паду, док Новака сви као да су заборавили после једне лоше године, а он је велики шампион. Критике медија, не српских наравно, ужасне су и уопште ми се не допадају, нисам срећан због тога, требало би више да буде признат као шампион и да се о њему тако и говори. Једну годину не осваја и већ о њему пишу на такав начин... Морам да признам да ме то погађа, мада срећом, у последње време не читам толико", рекао је Вајда за "Спортклуб". 

Најбољи српски спортиста критикован је да је без превише основа отпустио читав тим после првих проблема. 

"Искрено, нимало. И ја сам био исцеђен и празан после те 2016. године, помислио сам како ће ми пријати пауза и како је она коначно дошла, било је то олакшање. Морао сам да се опоравим ментално, сада се и ја осећам много свежије. Нисам очекивао да ћу се вратити, нисам ни размишљао о тенису, нисам га ни гледао јер је мом мозгу био потребан предах. Уживао сам са породицом". 

Словак се вратио у тим након годину дана и за сада је план да остане до краја турнира у Паризу. 

"Могу да кажем да ћемо бити задовољни било којим Слемом. Тренутно је у фази у којој још није потпуно спреман, можда је на 75-80 посто својих могућности и верујте да мени свака победа значи као Грен слем трофеј. Сви сад мисле да се вратио потпуно, али није још, треба му још времена. Радимо два месеца, али још смо далеко. Не знам колико ће Слемова освојити до краја каријере, али убеђен сам да може поново да дође на тај ниво и да осваја највеће титуле". 

Открио је и где би свог пулена сврстао на историјској лествици. 

"То је врло тешко питање јер је било толико врхунских играча – Лејвер, Мекинро, Лендл, да не набрајам сада све. У Топ 10 је дефинитивно, али по мом мишљењу је и у Топ 5 јер Грен слем титуле не лажу, а он их има 12, више су освојили једино Федерер, Надал и Сампрас", закључио је Вајда за "Спортклуб".

"Смисао за хумор, ракија, палачинке и плазма"

Маријан је свестан колико је популаран и вољен у Србији.

"Наравно, причам с Новаком доста о томе. Много смо повезани, ми Словаци и ви Срби. Нисам уопште био свестан колико тога имамо заједничког. Скоро смо истог менталитета, исте шале и смисао за хумор, имамо и ракију, исте палачинке, плазма кекс... Веома смо слични, зато је и наша комуникација текла тако лако, могао сам да га разумем и у добрим и у лошим временима".

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

драгославиц

03.06.2018 14:39

НАПРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕД!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ