Вујошевић: Неки су рођени ту, а мене више занима БиХ!

“Повремено ми се чини да мене ово све заједно много више интересује него неке људе који су ту рођени”, рекао је Вујошевић.

Кошарка 03.06.2018 | 18:30
Вујошевић: Неки су рођени ту, а мене више занима БиХ!
БиХ очекују мечеви квалификација за Свјетско првенство против Француске и Белгије, а селектор има проблема са саставом тима.

Џош Адамс, који је ову сезону почео у Ефесу, је изразио жељу да игра за БиХ, прошао "скенер" Душка Вујошевића, али...

“Ситуација није добра, имамо много проблема, сигурно је да нећемо бити комплетни. Оно што ме је крајње непријатно изненадило је то да је дефинитивно пропала могућност ангажмана америчког бека из редова турског Бешикташа Џоша Адамса. Њега смо хтјели довести на позицију натурализованог играча. Савез је био са Адамсом у преговорима да се тај неки уговор о његовом игрању за репрезентацију дефинише на двије или три године. Преговарало се о томе с његовим менаџером (Раде Филиповић, оп. а.), да би нам на крају саопшили да је све пропало”, рекао је Вујошевић за “Аваз”.

Ситуацију додатно компликују обавезе Џанана Мусе и Ајдина Пенаве, који ће тренирати са НБА клубовима, а потом их очекује и драфт, који ће бити одржан 21. јуна у Њујорку.

“Показало се да се ова репрезентативна акција поклапа са НБА драфтом, односно тренинзима и камповима у којима ће неки наши играчи, вођени од менаџера, наступити. Муса ће нам се касно прикључити. Сличан третман смо хтјели дати и Пенави, да послије драфта дође ту, помогне колико може. Али, он нам је одговорио писмом у којем нас је обавијестио да је већ раније преузео неке обавезе”, каже Вујошевић.

Вујошевић се у Београду састао са Јусуфом Нуркићем.

“Са Нуркићем сам обавио разговор, којим сам веома задовољан. Јусуф апсолутно има жељу да наступа за репрезентацију БиХ, али у овој акцији на њега не можемо рачунати. Нуркићу истиче уговор у НБА лиги и ситуација је таква да ће он морати чекати понуде клубова, а то се не ради прије почетка јула. Стога није реално ни људски очекивати да ће играти у том термину и ризиковати повреду у ситуацији у којој има шансу ријешити егзистенцију”, рекао је Вујошевић.

Вујошевић је на клупу БиХ сјео с великим ентузијазмом, али чини му се да појединци не приступају репрезентацији ни приближно с енергијом какву он улаже.

“Повремено ми се чини да мене ово све заједно много више интересује него неке људе који су ту рођени”, рекао је Вујошевић.

Након окупљања у Сарајеву 14. јуна "Змајеви" дан касније путују за Опатију, гдје ће се припремати до 24. јуна.

У том периоду бх. тим би требао одиграти двије контролне утакмице против селекције Хрватске. Повратак у Тузлу је планиран за 25. јуни, а онда три дана припрема за дуел са Француском.

Бх. кошаркаши ће против Француске играти 29. јуна у тузланској дворани "Мејдан", а три дана касније гостују у Белгији.

Вујошевићевим изабраницима је за пласман у други круг квалификација за Мундобаскет у Кини 2019. године довољна једна побједа у преостала два дуела.

Након четири одиграна кола у групи Е лидер је Француска са максималних осам бодова, слиједе Русија и БиХ са по шест, док је Белгија четврта са четири.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар