Одговор Ћавију на који се чекало пет мјесеци!

Прича да нисам за Барсу, а ја играм четврто финале Лиге шампиона! Каземиро о поређењу са Бускетсом и људима који мрзе Реал.

Фудбал 25.05.2018 | 23:45
Одговор Ћавију на који се чекало пет мјесеци!
Тешко је поверовати да је Ћави Ернандез имао лошу намеру. Но, на релацији Барселона - Мадрид свака реч се мери и тумачи на свој начин, па тако и оне које је још у јануру легендарни везиста каталонског гиганта изговорио упоређујући двојицу задњих везних: Серхија Бускетса из свог бившег тима и Каземира из Реала.

Тад је био прецизан као у време док је слао лопте саиграчима на стадиону „Ноу Камп“.

„Реал напада са седморицом играча, док Каземиро остаје на својој половини и покрива центар игралишта. Бускетс не може то да уради, чак сам и ја бржи од њега. Каземиро је фантастично брз, међутим, има проблем са осталим задацима у игри, на њима није радио. Поседује друге карактеристике. Дефанзивнији је тип фудбалера, чешће уклизава, покрива огорман простор, али не доминира у игри на малом простору. Да је почео то да ради кад му је било 12, 13 или 15 година, онда би могао да се снађе и на то пољу“, рекао је садашњи везиста катарског Ал Сада за Ел Паис.

На одговор Каземира се поприлично чекало. Безмало пет месеци. Можда и због тога што је Бразилац желео да има аргумент у рукама, а пред завршну утакмицу сезоне, ове суботе у Кијеву, свакако њиме располаже.

„Може да прича шта ко хоће, међутим, за четири године у Реалу већ сам у четвртом финалу Лиге шампиона. Нисам могао да потпишем за Барсу, јер не могу да одговорим захтевима фудбала на којима Ћави инсистира, нити имам ДНК о коме он прича. Зато ћу бити мадридиста до смрти“, одговорио је Каземиро.

Један од најзначајнијих играча у екипи Зинедина Зидана појаснио је да цео свет, осим - разуме се - присталица Реала, прижељкује славље Ливерпула у финалу Лиге шампиона.

„Тренутно, постоји анти-Мадрид осећај. Без сумње. Ако неко не навија за нас, обавезно је против, јер је Реал најбољи клуб на планети. Неутралци увек бирају да буду наклоњени противничкој екипи. Навикли смо да нас мрзе. „То је зато што смо Мадрид, због историје овог клуба. Навијачи Реала би живот дали за овај клуб, а они који не подржавају нас желе да изгубимо“.

С обзиром на ривалитет са Атлетиком који је сезону окончао освајањем Лиге Европе, те Барселоном која је приглабила дуплу круну у Шпањи, јасно је да је сад Реал на потезу. Но, нема подршку у отаџбини каква се очекује.

„У Шпанији ће сви наши ривали навијати за Ливерпул“, додао је Каземиро.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар