Распуцани Партизан за 10 минута почистио Мегу!

Партизан прејак за Мегу, црно-бели славили са +29! Кошаркаши Партизана победили су Мега Бемакс са 97:68, у првом мечу четвртине финала плеј-офа Суперлиге Србије.  Повреда Сија покварила црно-белу егзибицију! Партизан без потешкоћа победио Мегу и повео 1:0 у четвртфиналној плеј-оф серији. Болан пад Банџе Сија у 35. минуту. Богдан Богдановић на трибинама. Све смо ближе дербију у полуфиналу! Убедљиво славље Парног ваљка.  Стравично: Си пао на главу са два метра! Пионир је занемео. . . !

Кошарка 22.05.2018 | 22:10
Распуцани Партизан за 10 минута почистио Мегу!
Изабраници Ненада Чанка заслужено су дошли до тријумфа и вођства у серији, а најзаслужнији за то био је Најџел Вилијамс-Гос са 14 поена и осам асистенција.

Њега су пратили Гагић и Маринковић са 16, односно 15 поена, док је Величковић убацио 13.

У пораженом саставу одличан био је Гога Битадзе са 17 поена и шест скокова.

Партизан је фуриозно отворио утакмицу и већ после две минута игре имао великих +8, 10:2. Очекивало се да црно-бели наставе у истом ритму, међутим Мега је одговорила и после прве деонице било је само 22:20.

Црно-бели одлично су кренули и другу деоници, али за разлику од прве сада нису испустили предност и на паузу од 15 минута отишло се са резултатом 44:34.

Партизан је и трећу деоницу веома добро започео и од тада није више испуштао предност. Разлика је ишла и до +25, а млади тим Меге није никако успео да ухвати прикључак, као што је чинио у првој и другој деоници.

Екипа Ненада Чанка лако је привела утакмицу крају и заслужено је дошла до вођства у серији 1-0. Наредна утакмица игра се у четвртак од 18 часова, а Партизан ће бити гост.

Екипа Партизана постарала се да у четвртфиналу плеј-офа Суперлиге после првих утакмица не буде "брејка".

Попут Црвене звезде, потенцијалног ривала у полуфиналу, као и ФМП Железника, црно-бели су до вођства од 1:0 стигли сигурном игром у већем делу меча и на крају великом разликом.

Партизан - Мега 97:68 (22:20, 22:14, 20:17, 23:17)!

Црно-белима је то четврта победа над тимом Дејана Милојевића из четири званична меча ове сезоне. Све четири славио је двоцифреном разликом, што Меги не оставља много наде пред реванш сусрет, заказан за четвртак од 18.00 у дворани "Мега фектори".

Сјајно Партизаново вече покварио је жесток пад Банџе Сија у 35. минуту, када је приликом закуцавања ногама закачио Гогу Битадзеа, што је утицало да се у ваздуху преврне и неконтролисано дочека на паркет горњим делом леђа.

Француз је после минут-два успео да се придигне и сам изађе са терена, али су ТВ камере нешто касније "ухватиле" медицинску екипу како трком одлази у правцу свлачионице...

Меч у дворани "Александар Николић" гледао је и некадашњи бек црно-белих Богдан Богдановић, сада члан Сакраменто Кингса, који је баш у тим тренуцима добио вест да је изабран у другу идеалну петорку НБА дебитаната.

Богдановић је на столицама поред аут-линије седео у друштву Саше Павловића, док су у ложи билипотенцијални спортски директор Никола Лончар и његови саиграчи из "генерације 1992" Млађан Шилобад, Зоран Стевановић, Влада Драгутиновић и Иво Накић.

Партизан је фуриозно почео меч, вођством од 16:4, али је Мега брзо изједначила на 16:16 и наговестила неизвесну утакмицу.

Међутим, домаћин крајем прве и почетком друге четвртине прави серију од 13:0, одлази на 33:20, а у прва два минута треће деонице, налетом од 12:0, повећава предност на 56:34.

У том тренутку је питање победника било решено, али изабраници Ненада Чанка се нису опустили и разлика је константно износила 20 или више поена.

Корак до полуфинала. Партизан је у хали Пионир релативно лако изашао на крај са Мега Бемаксом у првом четвртфиналном дуелу плеј-офа Суперлиге и имаће за два дана шансу да новим тријумфом избори пласман међу четири најбоље екипе. Мада, Мега је већ ове сезоне на свом терену узела скалп Црвеној звезди - 97:68

Било како било, Партизан је пружио једну од најбољих партија у досадашњем току Суперлиге, мада није баш тако деловало у једном периоду првог полувремена.

У трећој деоници, екипа Ненада Чанка је утегла и одбрану и напад и тада је Партизан деловао моћно. Управо у том периоду је домаћин и стекао 20 поена вишка после којег више Мега није знала нити могла да се врати у живот.

Оно чиме још може да буде задовољан тренер црно-белих је чињеница да је успео вечерас да разигра већину својих кошаркаша. Чак петорица играча су имала двоцифрен кошгетерски учинак - Вилијамс Гос (14 поена, 8 скокова), Величковић (13п, 6ск), Маринковић (15п), Гагић (16) и Андрић (11).

Финиш утакмице обележила је и језива сцена када је Бонџа Си одиграо буквално на граници самоуништења па је после једног закуцавања пао и главом ударио у паркет.

Стравично: Си пао на главу са два метра! Пионир је занемео!

Већ је последња четвртина поодмакла, Партизан је решио питање победника против Мега Бемакса... Навијачи су били лепо распложени, али су у једном тренутку занемели.

Крилни центар црно-белих Банџа Си је силовито закуцао преко ривала. А онда је пао директно на леђа и главу. Стравична хорор сцена у београдском храму кошарке.



Зенемела је публика у београдском храму кошарке, играчи Партизана и Меге су се ухватили за главу. Међутим, снажни центар имао је много среће. Прошао је без последица. Бар је такав први утисак из дворане Пионир.

Си је устао и одмах отишао у свлачионицу. Међутим, како се може чути повредио је ребро. Чекају се први званични докторски извештаји.

Урагански је Партизан отворио утакмицу, јако у одбрани и са неколико лаких кошева у нападу очас посла је екипа Ненада Чанка дошла до 12 поена предности. Али, онда као по правилу, следи пад. Мега је предвођена расположеним Огњеном Јарамазом одговорила и до краја прве деонице смањила заостатак на само један поен.

Јасно је било после дтих десет минута да обе екипе поприлично осцилирају и играју у таласима. Код Партизана то отприлике изгледа овако - када је Најџел Вилијамс Гос у правом ритму, онда црно-бели делују озбиљно. А и вечерас, као и у већини мечева Суперлиге, придружио му се Вања Маринковић.

И управо захваљујући овом бековском тандему који је везао неколико кошева и правовремених проигравања и, наравно, капитену Новици Величковићу, Партизан је у завршници првог полувремена поново стекао двоцифрену предност (42:30) која му је донела одређени мир у игри.

А оно што би могло да унесе немир је начин на који Партизан често улази проблем када мора да брани неку физички јачу петицу. А Гога Битадзе се разиграо код гостију у другом кварталу и потврдио ово мишљење. Очигледно ће на томе морати још да раде црно-бели ако мисле да нападну трофеј у Суперлиги.

Код Меге је на крају био најефикаснији Гога Битадзе, који је убацио 17 поена и имао шест скова, док су по 14 поена убацили Јарамаз и Ашћерић.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ - ПЛЕЈ-ОФ (ЧЕТВРТФИНАЛЕ)

ФМП - Златибор 102:53, у серији 1:0
/Ђоковић, Јеремић 15 - Поповић 16/

Партизан - Мега Бемакс 97:68, у серији 1:0
/Гагић 16 - Битадзе 17/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар