"Да је у питању бокс, Гофан би био готов за пет минута!"

Тијери ван Климпут, тренер белгијског тенисера Давида Гофана, имао је занимљиву изјаву о физичкој спреми и конституцији његовог играча.

Тенис 22.05.2018 | 15:30
"Да је у питању бокс, Гофан би био готов за пет минута!"
Гофан се недавно вратио после повреде ока, и полако хвата стари ритам за Ролан Гарос, а у Риму је поражен у четвртфиналу од Александра Зверева.

Ван Климпут се нашалио да је имао среће што ради са Гофаном, с обзиром да је претходњи 'његов' играч Оливије Рохус био још нижи.

"Тенис је тежак, али имате шансу јер постоји мрежа између играча. Да је у питању бокс, Давид би био готов после пет минута", рекао је Ван Климпут. 

Гофан важи за једног од нижих и ситнијих играча на туру, али му то не прави проблем да бележи одличне резултате, јер све своје недостатке надокнађује брзином, мозгом и сналажљивошћу. 

"Добро покрива терен, веома је брз и добро чита игру, ма он је одличан. Сваки пут покуша да одигра најбољи могући ударац у том тренутку, а ако не успе, одмах буде кажњен", каже Ван Климпут. 

Гофан, иако би се можда оћекивало, не воли да стоји много далеко од основне линије, поготово приликом ритрена, а та одважност и тактика му је доносила доста успеха у каријери. 

"Видите одакле Надал или Тим ритернирају, па мало им фали да згазе цвеће поред терена. То може да буде опасно по линијске судије, спонзоре, навијаче. Бити толико далеко од основне линије није за мене, то једноставно није мој стил", рекао је Давид Гофан. 

Гофан има 180 центиметара, а тежак је само 68 кила. Поређења ради, он је скоро 12 кила лакши од другог најлакшег играча у Топ 10, а чак 40 кила лакши од "џина" Џона Изнера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар