Новак: Рафа је на шљаци највећи изазов, али...!

Не желим да се зауставим! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић верује да може да победи Рафаела Надала у полуфиналу Мастерса у Риму.

Тенис 18.05.2018 | 23:55
Новак: Рафа је на шљаци највећи изазов, али...!
Ђоковић је после драматичног трилера савладао Кеија Нишикорија и дошао до првог полуфинала у сезони, у којем ће му ривал бити ‘Бик са Маљорке’.

То ће бити њихов 51. међусобни дуел, а Новак води 26:24 у победама.

"За мене је веома важно што сам се вратио у полуфинале турнира који ми је толико важан. Сутра ћу покушати све да прикажем своју игру против Надала", рекао је Ђоковић.

Новак истиче да има оружје које је потребно да сруши "Краља шљаке".

"Рафа је највећи изазов на шљаци, али сам раније успевао да га побеђујем. То је оно што сам прижељкивао, али не желим да се зауставим".

Он се потом осврнуо на сам дуел са Јапанцем.

"Верујем у себе, ниво тениса против Нишикорија је био веома висок. Срећан сам због победе, она ми даје много самопоуздања. У трећем сету разлика је била у неколико поена".

За крај, открио је кроз шта је пролазио у претходних неколико месеци.

"У Индијан Велсу и Мајамију сам знао да нисам спреман. Постепено сам поправљао своју игру. Осетио сам да је ниво много виши од Монте Карла. Четири меча су била веома добра, а полуфинале је фантастичан резултат када се све узме у обзир", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар