Рим: Новак најзад везао 4 побједе! Рафа - спреми се!

Ђоковићу трилер против Нишикорија за 51. сусрет са Надалом! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Мадриду после победе у драматичном трилеру са Кеијем Нишикоријем – 2:6, 6:1, 6:3.  Први пут од прошлогодишњег Вимблдона - српски ас остварио четири узастопне победе и заказао полуфинални дуел са старим знанцем Рафаелом Надалом.  Надал ће нам сутра рећи имамо ли старог Новака?! Ђоковић после велике борбе тукао Кеија Нишикорија за полуфинале римског Мастерса.

Тенис 18.05.2018 | 21:10
Рим: Новак најзад везао 4 побједе! Рафа - спреми се!
Ђоковић је изгубио први сет, али је успео да се опорави и стигне до првог полуфинала ове сезоне после скоро два и по сата игре.

Новак је на тај начин други пут у 10 дана савладао Јапанца, али оно што је важније јесте што је обезбедио дуел са великим ривалом Рафаелом Надалом у борби за финале.

То ће бити 51. страница највећег ривалства у историји тениса – српски играч води са 26:24 у победама, али је након година доминације, 'Бик са Маљорке' повратио контролу и убедљиво добио претходни сусрет у Мадриду прошле године.

Што се тиче меча са Кеијем, он је имао две различите стране медаље. Прва је она у уводном сету у којем је освајач 12 Гренд слемова подсетио на слабе мечеве из ове и прошле сезоне, много грешио и доносио погрешне одлуке, док је друга виђена у остатку сусрета.

Пошто је убедљиво изгубио први сет, у другом је почистио ривала, а у трећем имао више концентрације и храбрости када се меч ломио. Оно што ће га сигурно радовати јесте што је добијао важне поене, за разлику од ранијег периода, али и чињеница да се вратио препознатљиви жар и жеља за надигравањем и победама.

На крају, сусрет је завршио са 29 винера и 34 неизнуђене грешке, док је његов ривал имао учинак 24:31.

У другом полуфиналу је већ Марин Чилић и чека победника сусрета Давид Гофан – Александер Зверев.

Турнир у престоници Италије игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра, а титулу брани споменути Немац.

Полуфинале Рима за Новака Ђоковића!

Најбољи српски тенисер је после скоро годину дана, или да будемо прецизни - од прошлогодишњег Вимблдона, везао четири узастопне победе и остварио пласман у полуфинале мастерса у Риму где ће му сутра ривал бити стари знанац Рафаел Надал.

Више од два сата и двадесет минута трајао је прави "гладијаторски двобој" Новака и Нишикорија након ког је Јапанац морао да пружи руку Србину који се дуго није овако порадовао!

НОВАК ЂОКОВИЋ - КЕИ НИШИКОРИ 2:1 (2:6, 6:1, 6:3)

Дуел у Риму каснио је више од два сата због меча Шарапове и Остапенко, који се одужио, па је видљиво било да је Ђоковић нервозно и без правог фокуса ушао у овај дуел, што је нешто што смо више пута видели у току његове каријере када мора да чека.

Нишикори је у првом сету направио два брејка и готово рутински освојио сет, али се у финишу видело да Новак "има жара" и да ћемо гледати далеко боље издање у наставку.

Тако је и било...

У сваком од седам гемова у другом сету видели смо бар по једну брејк шансу, али их је више потврдио Ђоковић, коме је тада и "профункционисао" први сет, стога је одличном игром изједначио резултат и био још убедљивији од свог ривала - 6:1.

Новак је први "одузео сервис" ривалу и на старту трећег сета, Нишикори се одмах вратио, па је Ђоковић после велике борбе против "жилавог" Јапанца ипак био тај који је радио.

Направио је још два брејка и заслужио аплаузе римске публике која му је била наклоњена.

У суботу нас очекује чак 51. дуел Новака и Надала, последњи још од Мадрида 2017. године, а Ђоковић има благу предност у досадашњим међусобним мечевима - 26:24.

Јуче проттив Алберта Рамоса Вињоласа подсетио је на неке давне дане и форму коју сви једва прижељкујемо да врати. Данас доста осцилација, грешака, преокрета, али и нови тријумф, те још једно подсећање на прошле дане - овога пута у фокусу ментална снага која га је красила у зениту каријере.Новак Ђоковић обезбедио је пласман у полуфинале римског мастерса савладавши своју стару муштеријуКеија Нишикорија са 2:1 (2:6, 6:1 ). И даље најбољег српског тенисера тамо чека најтежи могући тест у лику краља шљаке - Рафе Надала, а нас одговор на питање да ли је Новак заиста кренуо путем опоравка или ћемо после Рима морати да констатујемо: Ђоковић ће на повратак у светски врх морати још мало да попричека. 

Јапанца ког немилице туче већ четири године - ово му је 13 везани зтријумф против Нишикорија - Ђоковић је "решио" у седмом гему трећег сета, када му је одузео кључни сервис. Пре тога њих двојица разменили су по брејк, пре него што се ушло у одлучујући период меча. Пошто је по други пут стекао брејк вишка у одлучујућем сету, Новак га више није испуштао. Сигуран на свој сервис за 5:3, па још један одузет сервис за коначних 6:3 и 2:1. 

Српски ас је доста стегнуто ушао у меч и Нишикори је то умео да казни. После другог изгубљено сервиса 1:4 и све је било изгубљено. У другом делу игре Новак је опустио руку, почео да удара како уме и Јапанац је био принуђен да греши. У другом и четвртом гему губи свој сервис и Ђоковић је узвратио ударац још јаче - 6:1. 

Овај окршај трајао је скоро два и по сата, а Новак је по први пут после годину дана везао четири победе?! 

А сад оно право. Сутра ћемо знати да ли поново имамо старог Новака и шампионски ритам. 

Надал чека.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар