Најбољи меч у 2018. години - Новак у 1/4-финалу Рима!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић одиграо је најбољи меч у 2018. години и пласирао се у четвртфинале Мастерса у Риму.  Новак се захуктао! Српски тенисер изгледа све боље на терену, изборио је сада и пласман у четвртфинале Рима! Новаков сет сезоне и још један меч са Нишикоријем! Четвороструки освајач Рима сигурно је прошао и кроз друго коло. У четвртфиналу ће играти против ривала из Јапана, други пут овог месеца.

Тенис 17.05.2018 | 21:25
Најбољи меч у 2018. години - Новак у 1/4-финалу Рима!
Ђоковић је у трећој рунди подсетио на старе дане и савладао Алберта Рамос-Вињоласа из Шпаније, резултатом 6:1, 7:5

Новаку је било потребно нешто мање од 90 минута да заврши посао и после овог сусрета ће бити веома задовољан јер је све, осим дроп шотова и завршнице, ишло како је замислио.

Добро се кретао, лоптицу ударао веома чисто и ривал, који није играо нимало лоше, није имао много шансе да му парира. У првом сету је искористио прву брејк шансу, а онда серијом дошао до експресних 6:1.

На старту другог дела је посустао на само неколико поена, да би, када му је Рамос-Вињолас помогао промашајима, брзо направио велики корак и чинило се да ће рутински привести меч крају. То се није десило, претрпео је брејк, али се већ у следећем опоравио и показао менталну стабилност.

Сада грешке није било и до шестог тријумфа над Шпанцем у исто толико окршаја дошао је из другог пута.

Он је на месту на којем је четири пута тријумфовао у каријери уписао 26 винера и 22 грешака, док је његов противник остао на скору 10-25.

Ђоковић ће се за пласман у полуфинале борити са Јапанцем Кеијем Нишикоријем, који је декласирао Филипа Колшрајбера из Немачке – 6:1, 6:2.

Турнир у престоници Италије игра се за наградни фонд од 4.872.105 евра,а титулу брани Александер Зверев.

Новак Ђоковић хвата ритам!

У граду где је освајао титуле 2008, 2011, 2014. и 2015. године, некадашњи "Број један" наговестио је да је заиста на правим путу да се уз старе сараднике врати тамо где је и био. У врх!

Одигравши најбољи сет ове године, Ђоковић је од почетка меча против Шпанца Алберта Рамос Виноласа поставио ствари на своје место. Низао је добре потезе, подсетио на ОНОГ Новака и у другом сету довршио посао.

Шпанац се тргнуо у завршници, "брејком" изједначио на 5:5, али је наш тенисер остао прибран, узвратио и завршио меч за сат и по.

Ђоковић - Рамос Винолас 6:1, 7:5

Новаков ривал у четвртфиналу биће Јапанац Кеи Нишикори, који је победио Филипа Колшрајбера 6:1 и 6:2. Њих двојица срели су се и почетком овог месеца у Мадриду, где је Ђоковић тријумфовао у два сета.

Ако такав епилог буде поновљен и ако Србин у 15. међусобном мечу победи Јапанца и 13. пут, у полуфиналу ће играти против бољег из дуела Рафаел Надал - Фабио Фоњини.

Судећи према виђеном овог четвртка, лако би на "Форо Италику" могао да се понови дуел српског и шпанског тенисера, који су се у финалима Рима сретали четири пута и остварили по две победе.

Пред пуним трибинама на римској шљаци показао је да се полако враћа у препознатљиву форму, поготово је то било изражено у првом сету када је почистио Шпанца препустивши му само један гем.

У другом сету је Винолас је играо боље, вратио је брејк предности и изједначио на 5:5, али је Новак на време прорадио и вратио предност, а онда и гемом са сервисом решио меч у своју корист.

У наредном колу Ђоковић ће играти против Кеија Нишикорија сутра не пре 16 часова.

Ово је био меч Ђоковића баш онакав какав му је био потребан. Почео је Ђоковић да погађа углове, да диктира игру са основне линије тим дијагоналама које су правиле велики проблем Шпанцу.

Чак није ни лоше за Новака што се Винолас враћао у другом сету, мада се видело да наш тенисер има потешкоће да затвори меч. На томе ће морати да ради.

Све у свему, један од бољих мечева Ђоковића ове године.

Обећавајуће.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сова

17.05.2018 19:43

Један је Ноле.

ОДГОВОРИТЕ