Рим: Дел Потра омела нова повреда, Надал руши!

Аргентинац Хуан Мартин дел Потро предао је дуел осмине финала у Риму Белгијанцу Давиду Гофану.

Тенис 17.05.2018 | 20:10
Рим: Дел Потра омела нова повреда, Надал руши!
У тренутку предаје резултат је био 1:0 у сетовима (6:2) за играча из Белгије и 5:4 у другој деоници сусрета за Дел Потра.

Аргентинац је од дуела одустао због повреде препоне, а наредни ривал Давида Гофана биће победник меча у ком се састају Александар Зверев и Кајл Едмунд.

У четвртфинале се пласирао и миљеник домаће публике, Италијан Фабио Фоњини. Тренутно 21. играч света елиминисао је у осмини финала Петера Гојовчика из Немачке са 2:0 у сетовима, 6:4, 6:4. Наредни ривал домаћег играча биће други тенисер света, Рафаел Надал.

Надал је у мечу осмине финала надиграо младог Канађанина, Дениса Шаповалова. Иако је 29. играч планете на старту меча пружао снажан отпор, није дуго могао да се носи са ‘Биком са Мајорке’ који је славио са 6:4, 6:1.

До најбољих осам у Риму стигао је и 11. играч света, Шпанац Пабло Карењо Буста. Он је у осмини финала након три сета био бољи од Аљажа Беденеа из Словеније, 6:4, 6:7, 6:2. Следећи противник шпанског тенисера биће Марин Чилић који је у два сета избацио Марина Чилића.

Резултати осмине финала:

Гојовчик – Фоњини 0:2
Бедене – Карењо-Буста 1:2
Дел Потро – Гофан 0:1 (предаја)
Надал – Шаповалов 2:0
Пер – Чилић 3:6, 4:6
Едмунд – Зверев
Нишикори – Колшрајбер
Ђоковић – Рамос

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар