Почео фестивал "Радост Бијељине"

Поводом Свјетског дана породице Удружење грађана “Мама М” организовало је низ активности кроз дводневни фестивал “Радост Бијељине”. У хотелу “Дрина” уприличен је едукативни, ревијални И излагачки садржај.

Република Српска 15.05.2018 | 13:14
Почео фестивал "Радост Бијељине"
“Фестивал “Радост Бијељине” организован је први пут у Бијељини. Бројни излагачи са различитим садржајима, од едукативних И образовних, до забавних, представили су све оно што има везе са дјецом”, каже Ана Тиквеша, оснивач Удружења грађана “Мама М”, И појашњава:

„За организовање оваквог догађаја одлучили смо се зато што смо у директном контакту са грађанима, трудницама из нашег удружења примијетили да се јавила њихова потреба И жеља за нечим оваквим, гдје би се дјеци посветио, не само дио програма гдје они наступају И пјевају, него И нешто што може заиста да помогне у родитељству а то су едукативни садржаји, које ми нудимо .”

Фестивал је подржала И Градска управа препознајући га као пројекат од велике важности за нашу локалну заједницу.

“Ми, колико год нас сматрали бирократама или можда чак И досадним административцима, ми пратимо шта људи говоре И траже по порталима И по интернету. Примијетили смо да се жале да нема довољно садржаја за дјецу. По томе смо И овај пројекат издвојили на конкурсу. Пројекат траје два дана, окупља наше малишане узраста до 15. година. Поготово што се везује за Међународни дан породице, тиме добија на још већем значају,” појашњава Љубица Млађеновић, шеф Одсјека у Одјељењу за друштвене дјелатности.

Градска управа је, поред других спонзора фестивал подржала И у финансијском И у орагнизационом дијелу.

“ Излагача је много, од образовних И васпитних установа, ту су И школице језика И школице “мозгалице”, преко Дом здравља са комплетном услугом, као што је нутрициониста, физиотерапеут, стоматолог, дефектолог, гинеколог, до љекара породичне медицине. Бројни су И излагачи који се баве продајом опреме за бебе,” додаје Млађеновић.

На фестивалу је представљен И пројекат из роботике Омладинске организације ОКЦ из Бања Луке који би ових дана требао да заживи И у овдашњим школама, гдје ће бити подијељена по два робота основним школама у граду И селу.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Отахарин

15.05.2018 16:02

Лијепо,лијепо..И градска дјеца,градске управе.

ОДГОВОРИТЕ