Сведите шећере на минимум!

Требало би што хитније да ограничите унос шећера у исхрнаи. Неколико савета нутрициониста могу вам у томе помоћи. У противном, може доћи до гојазности и угрожавања здравља.

Здравље 08.05.2018 | 16:26
Сведите шећере на минимум!
Уколико не можете да одолите слаткишима, обожавате да грицкате шећер и пијете напитке са овим слатким додатком, требало би што хитније да ограничите његов унос. Неколико савета нутрициониста могу вам у томе помоћи. У противном, може доћи до гојазности и угрожавања здравља.

* Шећер не треба да додајете у ма какву храну, поготово не у житарице, кафу и чај.

* Чувајте се немасних грицкалица. Иако ослобођене масноћа, оне ипак садрже калорије и доприносе гојењу. Садрже и шећер, мада то већина не зна.

* Не верујте у причу о здравом шећеру, познатом као жути шећер. И тај шећер у организму изазива исте процесе као и "обичан" - бели.

* Када купујете намирнице, пажљиво читајте етикете. Обавезно искључите производе који имају пуно шећера или садрже вештачке заслађиваче. Вештачки заслађивачи у већини случајева не садрже калорије, али зато могу да повећају жељу за слаткишима и угљеним хидратима уопште. Осим тога, стручњаци сматрају и да заслађивачи троше залихе хрома у организму, који је од кључне важности за метаболизам шећера.

* Да бисте смањили унос шећера ограничите чак и количину воћа. Не конзумирајте воћне сокове, уколико нису стопроцентно воћни.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар