Постоје четири врсте дијабетеса типа два

Дијабетес типа два има две озбиљне и две благе категорије у којима се јавља.

Здравље 08.05.2018 | 16:23
Постоје четири врсте дијабетеса типа два
ШВЕДСКИ и Фински научници тврде да би дијабетес типа два требало разврстати на четири различите болести.

Резултат овог новог приступа би, како наводе, био у знатно прецизнијем одређивању група дијабетеса, свака генетски различита, што би помогло у бољој терапији.

Према њима дијабетес типа два има две озбиљне и две благе категорије у којима се јавља. Прва од ове четири категорије био би озбиљан недостатак инсулина, а показало се да укључује људе с високим шећером у крви, малом производњом инсулина и умереном резистенцијом на инсулин. Други тип је озбиљан инсулин резистентни дијабетес, углавном повезан са гојазношћу.

Трећи је блажи тип дијабетеса повезан с дебљином, који укључује гојазне пацијенте, али је то код њих мање озбиљно стање и укључује људе који се разболе у релативно младој животној доби. Последња група би представљала благи дијабетес настао улед старења, што је и највећи број оболелих. Ове закључке научници су изнели на основу проучавања 15.000 пацијената у Финској и Шведској.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цхристиан Сwеден

08.05.2018 23:32

Сведска је дрзава за исмијавање осталих, сто се тице здравстава немају ни доктора ни медицински сестара ницег. 3,5 године сам цекао на преглед код оцног. Узас. Сведјани немају никакво право да износе мисљења ста и акако, унистили су дрзаву и унистили су здрвство, постали смо просијаци који се морају крити јер су бијели, црнци силују и пљацљају те добију дрзављаства. Избори су 15 Септембра гласам за нацистицку странку намјерно.

ОДГОВОРИТЕ