Мамић: Урадићу исто што и Праљак ако ме осуде!

Занимљиво "обећање" најмоћнијег човека хрватског фудбала последњих деценија Здравка Мамића поводом тешких оптужби због којих му се суди.

Фудбал 25.04.2018 | 10:00
Мамић: Урадићу исто што и Праљак ако ме осуде!
Здравко Мамић је зарадио много новца од фудбала. Али, да ли је све у његовим поскловима у вези са продајом фудбалера и великим трансферима из загребачког Динама у велике европске клубове, све било "чисто"?

Против Здравка Мамића, који је годинама био човек број 1 у Динаму, а сада је "само" саветник у клубу (мада је његова и даље најважнија), као и још неколицине особа, међу којима је и његов брат Зоран, води се поступак пред судом, јер су оптужени да су Динамо оштетили за 15 милиона евра, а државу за 1,6 милиона евра.

Мамић и остали оптужени одбијају било какву кривицу, сматрају да је цео процес "намештен", а међу онима чији су рансфери спорни јесу и такве звезде као што су Лука Модрић, Дејан Ловрен...

"Нисам крив. Мени су измислили та дела за која ми суде. И још та измишљена дела желе доказати незаконитим радњама. То је застрашујуће. Ја немам друге опције него да се борим на суду", рекао је Мамић у великом интервјуу загребачком "Глобусу".

Мамић је већ био у затвору неко време, где је правио себи својствен шоу, у међувремену су га ударали, бацали у море, пуцали на њега...

Он тврди да је невин и поручује:

"Ако ме осуде и будем морао у затвор, урадио бих исто што и генерал Слободан Праљак! Ја сам верник и католик, и то је у мојој вери недопустиво. Али кад сам видео што је он урадио, био сам инспирисан и ја бих, без икакве гриже савести, то исто урадио. Никад у животу не бих ушао у хрватски затвор невин".

За оне који не знају - хрватски генерал Слободан Праљак попио је отров у судници Хашког трибунала, након што је осуђен за разне злочине, односно за удружени хрватски злочиначки током рата у бившој Југославији.



Мамић, дакле, упорно тврди да је цео процес против њега на климавим ногама и да је уверен да ће добити пред свим судовима на свету.

Али, има одређене страхове:

"Али, да ми је свеједно, није. И сада кад са вама разговарам, тресем се као Бањалука 1968. кад је био земљотрес. Стање списа је за мене савршено, али сведоци смо низа незаконитости још од почетка истраге. Због тога се бојим, јер не верујем у све правосудне институције у Хрватској".

Упитан има ли План Б за Динамо, одговорио је: "Најбољи план Б за Динамо јест енаставак започете приватизације и долазак неких нових власника који ће водити клуб без мене, без оптерећења мојег присуства и истрагама против мене".

На додатно питање да ли намерава да учествује у приватизацији, одговорио је одречно:

"Не намеравам јер, и да ми није блокирана имовина, ја немам та средства. Ни ја, ни цела моја породица у овом тренутку немамо један динар на располагању".

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

25.04.2018 08:27

Земљотрес је био 27 октобра 1969 у БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туњо

25.04.2018 09:09

Само напријед и за отров спреман. Умри мушки други дио.

ОДГОВОРИТЕ