Шта смије у замрзивач

Да ли сте знали да паста може да се заледи? Која врста сира може да "преживи" у замрзивачу? Како треба заледити јаја да бисмо "извукли" највише из њих?

Здравље 24.04.2018 | 09:04
Шта смије у замрзивач
Да ли сте знали да паста може да се заледи? Која врста сира може да "преживи" у замрзивачу? Како треба заледити јаја да бисмо "извукли" највише из њих? Ово су неке од намирница за које је мање познато да могу у замрзивач.

Зелена салата - Брзо се квари, па ако имате вишак, заледите је. Кад је одмрзнете, нећете моћи да је користите као салату, али је идеална у смутијима, зато заледите по неколико листова заједно.

Паста - Ако сте скували више него што вам је потребно, слободно заледите пасту. Најмање трпи паста скувана "ал денте", пре замрзавања је поспите са мало маслиновог уља да се не би слепила.

Јаја - Не треба замрзавати јаја у љусци јер се вода шири на ниским температурама, па постоји могућност пуцања љуске, а ако се то деси повећава се вероватноћа загађења бактеријама. Ако баш желите да заледите јаја, разбијте их, умутите виљушком и смесу убаците у посуду за лед, отприлике по три кашике у сваки део. Ако вам док правите торту остану беланца и њих можете замрзнути на исти начин, с тим што је препорука да по две кашике ставите у сваки део посуде за лед. Жуманца претходно треба помешати са мало соли или шећера да би задржала текстуру, па једну кашику ставите у посуду за лед.

Сир - Неке врсте се по одмрзавању ломе и губе текстуру, зато је најбоље замрзнути тврде сиреве.

Путер - Најбољи резултат постићи ћете ако путер замрзнете у његовој оригиналној посуди. Ако сте га отворили или је упакован само у папир, увијте га у фолију и убаците у посуду. Слани путер траје девет месеци у замрзивачу, неслани пет месеци.

Брашно - Сви типови брашна, укључујући и оно целог зрна могу се заледити како би им се продужио рок. Обратите пажњу само на то да пре него што почнете да кувате, сачекате да брашно "дође" на собну температуру.

Новости
фото:интернет
 


 
 
 

Коментари / 0

Оставите коментар