РУС: Спартак имао зицер, али се жестоко осрамотио!

Сраман пораз Спартака, Макса као бамби на леду! Московљани би сада могли да остану и без Лиге шампиона. . . !

Фудбал 23.04.2018 | 21:20
РУС: Спартак имао зицер, али се жестоко осрамотио!
Поразом у прошлом колу од Урала московски Спартак направио је огроман корак уназад када је у питању трка за шампионску круну, а нови неуспех доживљен вечерас на Откритије арени, под велики знак питања ставио је и пласман у Лигу шампиона наредне сезоне! Чета Масиме Карере доживела је сраман пораз од Ахмата (1:3), па сада заузима треће место са само бодом више од четвртопласираног Зенита. 

Екипа из Грозног слови за једног од најслабијих гостију, међутим они су данас одиграли бриљантан меч. Лопту су дали домаћину, наместили се за популарну "чекалицу" и три пута тако добро истрчали контру да спаса за Селикова једноставно није било. 

Магомед Митришев погодио је у 11. минуту за 0:1. Асистенцију је уписао најбољи актер овог сусретаБернард Бериша, момак са Косова и Метохије... Предност Ахмата дуплирао је Бразилац Исмаел Лима на истеку 23. минута, да би Московљане тотално декласирао трећи гол Берише. Крилни нападач гостију претрчао је скоро 50 метара, испред шеснаестерца налетео на нашег Николу Максимовића, изломио га - овај се "снашао" као бамби на леду - шутирао и - погодио. Спартаку више није било спаса.

Иначе, Максимовић је попут Марка Петковића меч почео на клупи, али је шансу добио у наставку услед лоше партије Сердара Таскија. Нажалост, ни српски репрезентативац није се много боље показао од Немца... 

До краја утакмице домаћи успели само да ублаже пораз поготком Луиз Адријана, но тај један гол није и спасао образ.

Спартак до краја чекају још дуели са Амкаром на страни и Динамом, односно Ростовом код куће. ЦСКА, који има бод више и на другом је месту има нешто тежи посао у преосталих 270 минута, јер мора на мегдан Зениту.      

Премијер лига Русије,  27. коло:

Субота:

Рубин - Ростов 1:1 (1:0)
/Нобоа 40 - Паршивкљук 67/

Анжи - Урал 0:1 (0:0)
/Бакфалви 84/

Недеља:

СКА - Динамо Москва 0:1 (0:0)
/Ташаев 69/

Арсенал Тула - Зенит 3:3 (2:1)
/Горбатенков 3, Ткачев 45, Дзјуба 89 - Паредес 36, Кузјаев 82, Дријуси 84/

ЦСКА Москва - Краснодар 2:1 (0:0)
/Муса 73, 85 - Газински 53/

Тосно - Амкар 0:2 (0:1)
/Рјазанцев 18пен, Костјуков 90/

Локомотива Москва - Уфа 0:0

Понедељак:

Спартак Москва - Ахмат 1:3 (0:2)
/Луиз Адријано 86 - Митришев 11, Лима 23, Бериша 50/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар