Љуљ се враћа на паркет послије осам мјесеци!

Најбољи кошаркаш Реал Мадрида Серхио Љуљ вратиће се на паркет против Панатинаикоса у трећем мечу плеј-офа Евролиге, после осмомесечне паузе због повреде.

Кошарка 24.04.2018 | 21:30
Љуљ се враћа на паркет послије осам мјесеци!
Какав подстрек за Реал: Враћа се Љуљ! Сјајни бек могао би да заигра у трећем мечу четвртфинала плеј-офа Евролиге против Панатинаикоса.

Љуљ је повредио колено прошлог августа у дресу репрезентације Шпаније против Белгије пред првенство Европе, али сада је спреман да предводи "краљеве", јавља шпански Онда Серо.

Дуел два тима у Мадриду на програму је у среду, а Реал је добио појачање на позицији организатора игре која је била ослабљена и изостанком повређеног Факунда Кампаца.

Тренутни резултат у серији измедју Реала и Панатинаикоса је 1:1 у борби за Фајнал-фор Евролиге у Београду следећег месеца.

Екипа Реала добила је огроман стимуланс пред потенцијално одлучујуће утакмице за пласман на Фајнал фор Евролиге.

Како је објавила радио станица "Онда Серо", Серхио Љуљ (30) ће први пут ове сезоне бити на располагању тренеру Паблу Ласу, након што је почетком августа покидао предњи укрштени лигамент колена, играјући за репрезентацију Шпаније.

МВП Евролиге 2016/17 већ неко време тренира са екипом и Ласо је у последњем тренутку одлучио да га не води у Атину на прве две утакмице против Панатинаикоса.

Реал је после дебакла на старту Топ 8 фазе (95:67) направио "брејк" и изједначио на 1:1, тријумфом од 82:89 у дворани ОАКА.

Трећа утакмица игра се у среду, а четврта у петак, уз могућност "мајсторице" у Атини, ако тимови опет забележе по једну победу.

Љуљов повратак ће вероватно највише значити младом Луки Дончићу, који је после тријумфа на Еуробаскету са Словенијом и промоције у "прву виолину" Реала видно посустао у другом делу сезоне.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар