ИТА: Каљари пропустио прилику да себи олакша живот!

Реми за бригу Каљарија, Болоњи вредан као победа! Фудбалери Каљарија и Болоње ремизирали су без голова у првом недељном мечу 34. кола италијанске Серије А.  Болоњи бод на Сардинији! Домаћин није успео да дође до бодова који би га значајно приближили опстанку у елитном рангу.

Фудбал 22.04.2018 | 15:00
ИТА: Каљари пропустио прилику да себи олакша живот!
Домаћин је имао више од игре, али Леонардо Паволети и Марко Сау нису успели да савладају Антонија Мирантеа из неколико добрих ситуација испред гола Болоње.

Овом ремију су се више обрадовали гости јер су на 11 бодова више од опасне зоне, док је Каљари и даље угрожен са +5 у односу на 18. Кротоне, уз меч више.

У следећем колу Болоња чека деморалисани Милан, док Каљари гостује Сампдорији, која се бори за Лигу Европе са "Росонерима". 

Каљари је покушавао, стварао шансе, поништен му је и погодак, па је на крају вреднији бод отишао за Болоњу, а домаћину су остале бриге, с обзиром да није обезбедио опстанак, а у финишу сезоне га очекује стравично тежак распоред – 0:0.

Болоња није оптерећена тим стварима, али очигледно нема намеру никоме да се склони у борби за бодове. Гости нису паничили, затворили су пут ка свом голу и чекали контранападе, али неколико опасних нису успели да конкретизују.

Каљари ће жалити због неколико добрих прилика, али пре свега због ситуације с почетка дуртог полувремена када је поништен погодак Марка Сауа, јер је наводно претходно играо руком. Исти играч је нешто касније пропустио још једну изгледну прилику, па без проблема може да понесе епитет великог трагичара ове утакмице.

Каљари до краја сезоне гостује Сампдорији и Фјорентини, а дочекује Рому и Аталанту. Сваки бод у том пакленом низу би могао да буде вредан опстанка у Серији А.

ИТАЛИЈА 1 - 34. КОЛО

Субота:

СПАЛ - Рома 0:3 (0:1)
/Викари 33аг, Најнголан 52, Шик 59/

Сасуоло - Фјорентина 1:0 (1:0)
/Политано 41/

Милан - Беневенто 0:1 (0:1)
/Емело 29/

Недеља:

Каљари - Болоња 0:0

15:00 Аталанта – Торино
15:00 Кјево – Интер
15:00 Лацио – Сампдорија
15:00 Удинезе – Кротоне
20:45 Јувентус – Наполи

Понедељак:
20:45 Ђеноа – Верона

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар