Шест ствари које саботирају ваш тренинг

Вежбање може да помогне вашем физичком, менталном и емоционалном здрављу, пружи вам више енергије, па чак и подстакне ваш друштвени и сексуални живот.

Здравље 21.04.2018 | 12:37
Шест ствари које саботирају ваш тренинг
Стручњаци с WебМДа препоручују да вежбате 30 минута дневно, пет дана у недељи.

Међутим, пазите да не упаднете у замке које могу да вам нанесу више штете него користи током вежбања.

Прескакање вежби

Прескакање вежби када сте на неком програму вежбања може скупо да вас кошта. На тај начин не само да ћете отежати постизање циљева, већ можете и да изгубите део напретка који сте постигли.

Једете пре вежбања

Ако једете оброк два сата пре тренинга, тело ће сварити ту храну, а крв неће тећи добро кроз ваше мишиће. То може да утиче на опоравак након вежбања и доведе до грчева и осећаја мучнине. Уместо тога, пре вежбања спремите лаган оброк попут банане, грчког јогурта или овсених пахуљица.

Не загревате се

Почетак вежбања без загревања може да вам уштеди неколико минута, али то није добра идеја. Вашем телу је потребно загревање да бисте могли лакше и више да се крећете. Можете да се загрејете лаганим ходом, трчањем или вожњом бицикла неких 5 до 10 минута, пише Индеx.

Неправилно дишете

Приликом вежбања једноставно морате правилно да дишете. Задржавање даха ограничава количину кисеоника који улази у ваше тело. Зато када дижете тешке тегове дубоко удахните пре него што почнете сет, а затим издахните.

Радите само оне вежбе које вам се свиђају

Ако радите само оне вежбе у којима сте најбољи, знајте да грешите. Морате да тренирате све групе мишића.

Не пијете довољно воде

Конзумација воде врло је важна за хлађење тела и одржавање крвотока. Воду пијте и пре тренинга, а затим 6 до 8 јединица воде попијте на сваких 15 минута. Након што завршите тренинг, такође попијте још једну јединицу воде.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар