Новакова порука Вајди послије 6:0, 6:1...

Након што је за мање од сат времена елиминисао пријатеља и земљака, Лајовића, Ђоковић је током кратког интервјуа на терену имао и јасну поруку за (привременог) тренера.  "Са Вајдом се осећам безбедно, Агасију увек могу да се обратим!" Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић похвалио је на конференцији за медије тренера Марјана Вајду после победе над Душаном Лајовићем на старту Монте Карла.

Тенис 16.04.2018 | 18:15
Новакова порука Вајди послије 6:0, 6:1...
Насмејан, након што није показао болне гримасе, нити знаке умора у неочекивано убедљивој победи над (Q) Душаном Лајовићем, један од најбољих тенисера свих времена искористио је кратак интервју при одласку с терена да пошаље једну важну поруку.

"Веома сам срећан што стојим овде пред вама", обратио се (9) Новак Ђоковић публици, која је испунила највећи терен комплекса у Монте Карлу, где и живи са супругом Јеленом, сином Стефаном и кћеркицом Таром.

"Увек је задовољство играти овде, становник сам овог града, тренирам на овим теренима, заиста се осећам као код куће", наставио је Новак и онда погледао према боксу у који се, после 11 месеци, вратио његов дугогодишњи тренер Марјан Вајда.

"Иза мене су веома тешки тренуци, зато сам срећан што видим Марјана у мом боксу", рекао је Ђоковић, после чега није тешко закључити да ли би волео, или не, да ова привремена сарадња са Словаком буде настављена и по завршетку Мастерса у Монте Карлу, где ће у 2. колу српски ас играти против ривала из Хрватске, Борне Ћорића.

Новинари који су гледали меч приметили су неуобичајено велики број тенисера на трибинама. Током сезоне не догађа се често да ривали гледају једни друге уживо. Чешћи је случај да се напете завршнице прате из "лоунге" собе у којој играчи проводе време преко дана и чекају свој ред, међутим...

"Много играча је на трибинама, као што су многи вирили док је Ђоковић тренирао. Ривали су заинтересовани да виде да ли се Новак заиста вратио", написала је новинарка Карол Бушар.



"Са Вајдом се осећам безбедно, Агасију увек могу да се обратим!" Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић похвалио је на конференцији за медије тренера Марјана Вајду после победе над Душаном Лајовићем на старту Монте Карла.

Ђоковић је у првом колу Мастерса у Монаку декласирао сународника са 6:0, 6:1 и заказао дуел са Борном Ћорићем из Хрватске.

Новак је пре две недеље остао без тренера, пошто су тим напустили Андре Агаси и Радек Шћепанек, у Марбељи се припремао са Словаком, који је био у његовом боксу током меча.

"Недостајао ми је. Са Вајдом се осећам безбедно на терену", рекао је Ђоковић и наставио: 

"Недостајао ми је његов велики осмех, а посебно његове речи. Марјан ми је пријатељ, он ме зна изнутра боље него било ко са ким сам радио. Ово је за обојицу било као нови почетак. Мислим да сам и ја њему недостајао, као и тенис". 

Србин је такође похвалио легендарног Агасија са којим је сарађивао од Ролан Гароса прошле године. 

"Увек је покушавао да ми помогне. И сада је линија увек отворена, ако осетим да ми је потребан савет, увек могу да позовем Агасија". 

Новинаре је занимало и шта је разлог окончања сарадње, али им је освајач 12 Гренд слемова објаснио да је овакав исход најбољи за све. 

"Андре ми је само помагао, нисмо имали никакав уговор. Провели смо изузетно време заједно, много сам научио од њега и веома сам захвалан. Одлука да се раскине сарадња са Андреом и Радеком неће утицати на наше приватне односе. Растанак је био најбољи за све, нисам знао у ком правцу желим да идем и нисам желео да то утиче на њих". 

За крај, осврнуо се и на партију против Лајовића. 

"Добра представа данас. У последњих 10-12 месеци сам одиграо веома мало мечева и можете видети да ми фали такмичарског тениса", закључио је Новак.

Новак, шампион Монте Карла из 2012. и 2015, који је прошле сезоне испао у четвртфиналу од Давида Гофана, требало би да се састане са Ћорићем у среду након што у уторак буде комплетирано 1. коло трећег Мастерс турнира у сезони.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар