"Честитке АБА што није попустила под притисцима једног човјека!"

Председник КК Будућност Драган Бокан сматра да је овогодишње финале плеј-офа АБА лиге било најрегуларније до сада.

Кошарка 16.04.2018 | 20:30
"Честитке АБА што није попустила под притисцима једног човјека!"
Подгоричани су са 3-1 у серији окончали трогодишњу владавину Црвене звезде и првом регионалном титулом изборили наступ у Евролиги.

Након последњег меча у Подгорици председник Звезде Небојша Човић је рекао да оваква АБА лига није одржива.

"Могу са сигурношћу да констатујем – АБА лига после ове финалне серије никад није била јача. Препознали смо се ко је и шта је, који клубови желе АБА лигу, а који не желе. Сматрам да је сви желе, па и Звезда. Човић као председник Звезде не може на личној основи да вређа људе, ни кроз личну комуникацију са људима. Небитно да ли сам то ја или неко други, јер ја сам у последњих десетак дана имао сукоб само са Човићем, а он са многима другима пре тога. Ја сам срећан што је АБА лига издржала да први пут обезбеди да у финалној серији оба учесника имају суђење 50-50. Ако је неко навикао да из године у годину има за право да му суђење буде на његовој страни, а у овом тренутку није добио па сматра да је покраден, ја сматрам да је то проблем тог човека или тих људи", рекао је Бокан за ТВ Прва.

"Сматрам да АБА лига никад није била регуларнија у завршници. Да ли се Будућност може жалити на другу утакмицу или Звезда на трећу или четврту можемо само коментарисати. Не можемо никад коментарисати суђење због једне или две лопте, али генерално гледајући, сви комплименти за организацију АБА лиге и што нису попустили под притисцима једног човека већ виђеног. Ја не желим да будем део те приче, желим да се дистанцирам и заштитим себе и свој клуб од тих ниских удараца који су испод нашег нивоа. Не желим да улазим у туђе блато, већ да покушамо да направимо још већи бренд од КК Будућности која је европски клуб која треба да игра Евролигу, која жели да игра Евролигу и где је једина ствар која је под знаком питања да ли ће клуб имати милион или два милиона евра већи буџет него што је садашња управа у прилици да обезбеди", додао је први човек Будућности.

Намеће се питање да ли Будућност испуњава све услове за наступ у Евролиги.

"Тачно је да ниједан тим који не испуњава услове Евролиге не може да игра у том такмичењу, али сматрам да Будућност, Подгорица и Црна Гора то имају. Ако постоје неке ситнице када је у питању Спортски центар „Морача“, неких 500 столица или места, ваљда смо толико озбиљни да можемо обезбедити то. Све оно што недостаје „Морачи“ можемо решити у наредних 60 дана. Имамо простора за још једну трибину, не за 5.000, него сам сигуран да смо способни да обезбедимо 6.000 столица. Имамо добре хотеле, аеродром који је на три минута од центра града и дворане. Подгорица и Црна Горе испуњавају све услове за Евролигу. Имамо комуникацију са Евролигом. Имамо папир, имамо уговор. Знате и сами ако имате нешто на папиру потписано од Евролиге и УЛЕБ с једне, а АБА лиге с друге стране, онда имамо мирну причу коју треба само финализирати. Потребно је само дати све потребне папире у вези са стаблности клуба, финансирањем и гаранцијама првокласних банака које у овом тренутку Будућност има. Ту нема зиме", истиче Бокан.

"Због Звезде је наша победа још већа"

"Честитам Црвеној звезди која је велики клуб на сјајној борби у финалу. Сигуран сам да то није била Црвена звезда и победа над њом, овај шампионски прстен и освајање АБА лиге не би било толико јако. Комплитенти целом стручном штабу и играчима Звезде, само похвале за њих. То је велики клуб и у томе је победа Будућности још већа", рекао је Бокан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар