Његови кошеви вратили су Евролигу у Подгорицу...

Јунак одлучујуће победе Будућности је рођени Подгоричанин, чија ће партија против Звезде бити дуго упамћена.

Кошарка 16.04.2018 | 17:30
Његови кошеви вратили су Евролигу у Подгорицу...
Вођа Будућности, Немања Гордић, проглашен је за најкориснијег играча финала против Звезде, а херој великог успеха црногорског клуба је и кошаркаш са бројем "два" на плавом дресу.

Подгорица ће памтити печат свог плејмејкера Николе Ивановића (24, 190 центиметара) на титули АБА лиге и његове хице за историју, у утакмици у којој је практично својим рукама вратио Евролигу у Црну Гору, после 15 година.

Млади, а већ сасвим искусни плејмејкер, украо је лопту Црвеној звезди мтс на почетку последњег минута и довео новог шампиона АБА лиге у вођство 72:70. У следећем нападу, пола минута пре краја је "узео" тежак шут и са високим луком постигао кош вредан шампионске титуле АБА лиге - 74:70.

И то прве у историји Будућности!

Играч који је кроз каријеру ишао тежим путевима, стекао је тако статус великог хероја "Мораче". А, на истом паркету је не тако давно имао малу или никакву улогу, због које је 2015. после четири године напустио Будућност и прешао у Мегу.

У Београд је тада стигао као перспективни "плеј", који је играо мало (по 10 минута у АБА лиги) и који је са само 18 година у Београдској арени постигао ОНАЈ кош преко целог терена, за победу Црне Горе против Србије. 

При одласку из родног рада одабрао је одлазак у екипу Дејана Милојевића пре него селидбу у Партизан и брзо се показало да је направио прави потез. Била је то историјска сезона Меге, а Ивановић је у фебруару 2016. заблистао и на Купу Радивоја Кораћа, на којем је у финалу против црно-белих донео клубу први трофеј у историји и био проглашен за најкориснијег играча турнира.

Од Меге се затим растао наступом у финалу АБА лиге, а свој бивши клуб, Будућност, шокирао је тог пролећа усред "Мораче", која је добро запамтила његових 11 поена и 12 асистенција у најтежем поразу Подгоричана те сезоне.

Следећи Ивановићев корак био је одлазак у иностранство, који се није испоставио онако како је очекивао. Из Меге је 2016. прешао у АЕК, који га је у јануару 2017. позајмио Орландини, где се такође није дуго задржао. Време је убрзо било за нови почетак, у познатом окружењу.

После шест месеци у Грчкој, па исто толико у Италији, Ивановић је прошлог лета прихватио позив да поново почне у Будућности и тај потез показао се и овог викенда и целе сезоне као апсолутни погодак. Репрезентативни "плеј" Црне Горе у такмичарској 2017/18 просечно је у АБА лиги постизао 12,4 поена, уз три асистенције по мечу и уз Немању Гордића био је мотор Џикићевог шампионског састава.

Оно о чему је у децембру причао само као о далекој жељи у суботу је лично урадио. Заблистао је у тријумфу Будућности којим је Звезда "скинута" са трона и добио је заслужене овације читаве дворане. Уплакан због успеха напустио је паркет на који ће се следеће сезоне, после дуго времена, вратити највећи европски клубови, а његова заслуга за то је огромна.

Погледајте како је Ивановић донео титулу Будућности:



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар