Реал Мадрид добитник “Купа девет вриједности”!

Славни мадридски клуб добио је награду за друштвену одговорност коју додјељују дјеца у оквиру пројекта “Фудбал за пријатељство”.

Фудбал 16.04.2018 | 14:00
Реал Мадрид добитник “Купа девет вриједности”!
У складу са традицијом промовисања девет основних вриједности једног од највец́их друштвено одговорних пројеката за дјецу на свијету – "Фудбал за пријатељство“, одлучено је да ц́е "Куп девет вриједности" за ову годину, бити додијељен Фудбалском клубу Реал Мадрид  - као награду за изузетне друштвено одговорне пројекте у организацији клуба.

На званичном састанку прошле седмице у Торину, представници компаније Газпром - оснивача пројекта „Фудбал за пријатељство“, представници Руске Федерације, домац́ина Свјетског првенства у фудбалу 2018. године и међународни дјечији амбасадори пројекта из Холандије, Италије, Шпаније и Русије, донијели су једногласну одлуку да се трофеј "Куп девет вриједности" за ову сезону додијели Реал Мадриду.

На овај начин, “Галактикоси" су постали дио овог изузетног пројекта и добитник јединог међународног спортског трофеја којег додјељују дјеца, а након што су ту титулу понијели истакнути фудбалски клубови попут Барселоне (освајачи трофеја 2015), Бајерна и  Ал Вахде  (2016).

Покренут 2013. године, пројекат "Фудбал за пријатељство" у 2018. години ујединиће дјецу из 211 земаља и региона широм свијета, окупљених око девет основних вриједности - пријатељства, здравља, части, правичности, преданости, једнакости, мира, традиције и побједе.

Завршни догађаји овог пројекта биће одржан у Москви од 8. до 15. јуна – у периоду одржавања Свјетског првенства у фудбалу Русија 2018., чијем званичном отварању ће присуствовати сва дјеца – учесници пројекта.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар