ЕП - Србија од очаја до сјаја! Шведска пала у Чаиру!

Женска рукометна репрезентација Србије победила Шведску у квалификацијама за Европско првенство. На корак од првог места у Групи 3 и пласмана на шампионат Старог континента.  Спектакл: Краљица Катарина са 22 одбране зауставила Шведску, Српкиње од - 7 до чуда у Чаиру! Репрезентативке наше земље савладале Шведску на невероватан начин и избиле на прво место у групи 3 квалификација за Европско првенство – 30:23.

Остали спортови 21.03.2018 | 20:20
ЕП - Србија од очаја до сјаја! Шведска пала у Чаиру!
Пред публиком, али и новинарима!

Најбоље рукометашице Србије свакако су заслужиле подршку с трибина и медијске извештаје с утакмице трећег кола квалификација за Европско првенство против Шведске у Нишу. Што се не може рећи и за Рукометни савез Србије, који је публици и новинарима забранио присуство на утакмици јуниорки Србије и тзв. Косова у Ковилову (петак 16 сати).

Србија је у трећем колу Групе 3 победила Шведску 30:23 (9:15) и стигла до бодова који јој скоро па гарантују пласман на завршни турнир крајем године у Француској.

Изабранице Љубомира Обрадовића показале су два лице. Очајно у првом и савршено у другом полувремену. Србија је имала заостатак од чак шест голова после пола сата игре. Међутим, у наставку, наш тим је направио невероватних "плус 13" против званично четврте селекције на планети и стигао до убедљиве победе, треће из исто толико мечева.

Катарина Крпеж Шлезак постигла је осам голова и била најефикасније играчица код "орлица". Невероватну партију пружила је Катарина Томашевић са 22 одбране.

Наредну утакмицу у квалификацијама за Европско првенство Србија игра у суботу такође против Швеђанки.

Европско првенство игра се од 29. новембра до 16. децембра 2018.

Рукометашице Србије оствариле су и трећу победу у квалификацијама за Европско првенство у Француској пред крај ове године. Изабранице Љубомира Обрадовића приредиле су спектакуларан преокрет против Шведске у Нишу и осамосталиле се на челу групе 3, али и направиле огроман, а можда и кључан корак ка завршном турниру – 30:23 (9:15).

Српскиње су биле невероватне у другом полувремену. На почетку другог дела игре губиле су са максималних седам голова разлике (9:16), а онда су до краја изрешетале противничку мрежу и славиле са прилично убедљивом разликом.

У првом полувремену ништа није штимало у селекцији Србије, али се ситуација у наставку у потпуности преокренула. За то је била најзаслужнија феноменална Катарина Томашевић, која је просто зачарала своју мрежу остварила 22 одбране и у мат позицију ставила бекове и крила шведске репрезентације. Србија је у другом полувремену постигла 21 гол, а примила само осам, стим да Швеђанке у једном периоду чак 17 минута нису такле мрежу домаћина.

Најефикаснија у победничком тиму била је Катарина Крпеж са осам постигнутих голова, док су Дијана Стевин и Драгана Цвијић постигле по пет. Код Швеђанки је најефикаснија била Натали Хагман са пет постигнутих голова.

Репрезентативке Србије за три дана играју у Шведској, где ће покушати да одбране данашњу предност и остану на првом месту. Потом следи гостовање Фарским Острвима (30. мај), а онда и меч са Македонијом у Нишу (2. јун). Пласман у завршни турнир обезбедиће две најбоље селекције у групи, али прво место обезбеђује повољнију позицију на жребу за Европско првенство.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар