Рома мјерка Гаћиновића, пола новца иде Аполону!

Подсетимо, Жозе Мурињо је гледао српског репрезентативца у Франкфурту.

Фудбал 21.03.2018 | 13:00
Рома мјерка Гаћиновића, пола новца иде Аполону!
Српски репрезентативац Мијат Гаћиновић налази се радару скаута Роме, тврде медији из Франкфурта, позивајући се на информације са Чизме. 

Гаћиновић се недавно вратио на терен после повреде скочног зглоба, али Нико Ковач му још не указује поверење какво је имао у првом делу сезоне. Како се наводи, то не спречава скауте из Рима да на већем узорку испрате напредак српског офанзивца и своје мишљење пренесу Еузебију ди Франческу. 

Добро обавештени извори тврде да је цена хитроногог Гаћиновића око 5.000.000 евра, а оно што је посебно занимљиво у случају једног од кандидата селектора Младена Крстајића за пут у Русију јесте да ће Ајнтрахт половину обештећења морати да уплати на рачун кипарског Аполона. Зашто? Прича вуче корене из 2015. године, када је Гаћиновић прелазио у Ајнтрахт. О томе је писао угледни немачки лист Шпигл, водећи се информацијама са сајта Фоотбалл Леакс. Тада је објављено да је пре седам дана потписивања уговора са Ајнтрахтом Гаћиновић прво парафирао четворогодишњи уговор са Аполоном, за који је Војводина добила 1.250.000 евра на рачун једне приватне банке у Швајцарској. Исти новац Аполон је касније наплатио од Ајнтрахта, с тим да је тада договорено да у кипарски клуб буде уплаћено и 50 одсто од наредног трансфера. Оно што је такође договорено јесте да Ајнтрахт не може да прода Гаћиновића за суму мању од 2.500.000 евра, без сагласности Аполона. 

Подсетимо, Гаћиновића је у октобру прошле године лично гледао Жозе Мурињо, што су касније потврдили и бројни енглески медији. У међувремену је откривено да на Гаћиновића мотре и скаути Бајерна, Шалкеа, Дортмунда, али и Арсенала. Али, све досад није било озбиљнијег интересовања. 

Што се Гаћиновићеве цене тиче, спортски директор Ајнтрахта Фреди Бобић недавно је открио да ће иста бити "креирана у складу са тржиштем у 2018. години". На врху листе најскупљих продаја Ајнтрахта и даље је Кевин Трап, који је јула 2015. продат Пари Сен Жермену за 9.500.000 евра. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар