Тајрон Лу се повукао из Кливленда!

Проблеми са здрављем јачи од жеље за радом. . . !

Кошарка 20.03.2018 | 17:30
Тајрон Лу се повукао из Кливленда!
Тренер Кливленда Тајрон Лу одлучио је да се привремено повуче са своје позиције због проблема са здрављем, званично је потврђено на клупском сајту.

Троструки НБА шампион (два пута као играч Лејкерса 2000. и 2001, па као тренер Кавса 2016), дуже време има одређених мука, за које му још није откривена дијагноза.

Тајрон Лу се јавности обратио путем званичног саопштења на сајту Кавса.

„После много разговора са докторима Генералним менаџером Кобијем Алтманом и доста размишљања о томе шта је најбоље за тим и моје здравље, одлучио сам да се повучем с тренерске позиције на одређено време, како бих могао да се посветим јачању здравља и будем спреман за наредну сезону“, поручио је Лу и открио:

„Имао сам болове у грудима и остале узнемирујуће симптоме, а на све то имам и проблеме са спавањем и то траје годину дана. Упркос свим тестовима и даље је нејасно о чему се заправо ради“.

Лу је признао да је покушао да ради кроз бол, али да не жели да његово здравствено стање утиче на тим.

„Време које долази употребићу да се посветим терапији и лечењу, што нисам могао да урадим пред почетак сезоне. Мој циљ је да постанем јачи и здравији како бих могао да водим тим до нове шампионске титуле“.

Подсетимо, Лу није седео на клупи Кавса током другог полувремена утакмице са Чикагом у суботу управо због погоршања здравља, због чега је трећи пут током сезоне био одсутан. Пропустио је и победу над Чикагом у децембру и пораз од Орланда у фебруару.

У Луовом одсуству екипу ће водити Лери Дру.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар