Тони: Рафин живот су бол и лијекови!

Стриц и некадашњи тренер Рафаела Надала испричао је како су из урођеног проблема у стопалу проистекле друге повреде сјајног тенисера.

Тенис 20.03.2018 | 20:30
Тони: Рафин живот су бол и лијекови!
Рафаел Надал (31) ове године је наступио само на једном турниру, Аустралијан опену, а и њега је завршио на нежељен начин, предајом у петом сету четвртфиналног дуела са Марином Чилићем.

Повреда кука потом га је спречила да наступи у Акапулку, затим је отказао долазак у Индијан Велс и Мајами. Жеља му је да буде спреман за четвртфинале Дејвис купа, од 6. до 8. априла у Валенсији против Немачке.

Његов стриц Тони, који га је тренирао и пратио на турнирима до прошле године, причао је на спортском и пословном конгресу у Мурсији о здравственим проблемима који спутавају једног од најбољих тенисера свих времена више од 10 година.

"Он од 2005. живи са болом и узима лекове против болова. Много пута ми је рекао да би пристао да мање побеђује у замену за мање болова".

Освајача 16 гренд слем титула, од тога 10 на Ролан Гаросу, најчешће су мучиле повреде колена, али и леђа, ручног зглоба, задње ложе...

Тренутно другопласирани на АТП листи, у својој аутобиографији је открио да је урођени проблем у стопалу могао да га кошта каријере на самом њеном почетку.

"Специјалиста који га је прегледао 2005. године рекао нам је да је његова каријера мање-више завршена. Од тада он константно трпи болове и много пута нисмо могли до краја да одрадимо тренинге. Почео је да носи улошке, који су решили проблем стопала, али онда су почела да га боле колена, леђа и други делови тела", испричао је стриц.

Тони Надал верује да ће Рафа и ове године бити фаворит за најважније трофеје на земљаној подлози.

"Не причамо директно о тенису, осим што се распитујем како се осећа, јер му као стриц желим све најбоље. Али мислим да од предстојећег дела сезоне има максимална очекивања. Сваке године је све теже, али по мом мишљењу је први фаворит за добре резултате у 'сезони шљаке' - управо Рафа".

Некадашњи Надалов тренер сада је запослен у његовој тениској академији на Мајорци, више не путује на турнире и истиче да се осећа одлично у новој улози.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар