"Путин користи спортисте због личних интереса!"

Јевгениј Кафељников, легендарни руски тенисер, оштро је критиковао председника те земље Владимира Путина да користи спортисте у политичке сврхе.

Остали спортови 19.03.2018 | 13:30
"Путин користи спортисте због личних интереса!"
Путин, који проводи трећи мандат као председник Руске федерације, поново се кандидовао и сва је прилика да ће наставити да води једну од највећих сила на свету.

Међутим, то се не допада некадашњем тенисеру.

"Увек сам мислио да спорт и политика не треба да се сударају, нити да буду на истом путу. Треба да буду потпуно одвојени. Нажалост, у последње време, неко користи професионалне спортисте за своје интересе. Увек сам био отвореног ума и сви знају да Јевгениј Кафељников није на продају. Не постоји шанса да се продам за тако нешто", рекао је Кафељников.

Освајач Аустралијан опена и Ролан Гароса верује да га спортисти подржавају јер и они имају користи.

"Сигуран сам да спортисти који подржавају такозвани Путинов тим имају избор, али су изабрали пут који им одговара. Не желим никога да осуђујем, нити да упитам зашто су то урадили".

Он истиче да је победа Путина већ загарантована.

"Није потребно да будете ракетни инжењер да схватите да ће Путин победити. Мом избору, односно ономе којем бих дао глас на изборима, није дозвољено да се кандидује за председника".

Кафељников је изјавио и да неће изаћи на гласање.

"После два рана размишљања, помислио сам да је то блесаво и да не желим у томе да учествујем. Мој глас се неће рачунати, шта год мислио. Зато не желим да изађем како бих само притиснуо дугме и гласао", закључио је Кафељников.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

оооо

19.03.2018 12:37

Ста хоцес какви сте били са оним пјаном Јецињем,овај вас дизе љубите га у г...

ОДГОВОРИТЕ