Потребно градити фудбалски терен

Данас је у Бијељини одржан састанак градоначелника Бијељине Миће Мићића и представника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза Босне и Херцеговине о наставку активности на изградњи фудбалског терена у оквиру пројекта “Фифа гол”.

Република Српска 15.03.2018 | 14:59
Потребно градити фудбалски терен
Фудбалски савез Републике Српске у сарадни са Фудбалским савезом Босне и Херцеговине обратио се локалним заједницама са приједлогом да аплицирају за пројекат изградње фудбалских терена, за који су предвиђена средства од 500 хиљада конвертибилних марака. Извршни одбор савеза одлучио је да четири локалне заједнице добију средства међу којим је и град Бијељина.

“Фудбалски савез РС жели да учествује у овом пројекту са циљем да на једном мјесту имамо тренинг центар на којем ће све наше репрезентативне селекције вршити своја окупљања, а уједно да помогнемо тој локалној заједници у развоју фудбала у тој средини”, рекао је вршилац дужности генералног секретара Фудбалског савеза РС Горан Ћејић.

Овим ће град Бијељина добити један прави центар спорта, рекао је градоначелник Бијељине.

“Имали би практично пет терена, гдје би велики број дјеце био укључен у спорт, а самим тим и склоњени са улице”, додаје Мићић.

Поред тога, пројектом ФИФЕ, који се реализује преко Фудбалског савеза БиХ одлучено је да средства из овог гранта буду усмјерена за капиталне пројекте, међу којима ће бити и изградња рефлектора на градском стадиону у Бијељини.

“Очекујем да ће до почетка нове сезоне на стадиону бити упаљена рефлекторска расвјета и самим тим градски стадион у Бијељини би био први на којем би се реализовао пројекат ФИФЕ”, истакао је Нихад Хоџић, експерт за инфраструктуру Фудбалског савеза БиХ.

Овим ће бити урађен један прави спортски центар који ће бити потпуно опремљен и гдје ће се испунити услови за одржавање међународних утакмица, што битно мијења спортску слику града Бијељина.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

да се не лажемо

15.03.2018 19:39

Иначе мићина највећа жеља је да склони дјецу са улице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберко

16.03.2018 14:32

Ништа од тога. Мићко ће више од пола да заврне у свој џеп. Треба сину отворити још који локал. А и кирија од десет тисућака маона није бог зна шта.

ОДГОВОРИТЕ