Звезда се у Евролиги загрева за плеј-оф АБА!

Кошаркаши Црвене звезде дочекују у четвртак шпанску Валенсију (18:45х), у 26. колу Евролиге.

Кошарка 15.03.2018 | 15:30
Звезда се у Евролиги загрева за плеј-оф АБА!
Црвено-бели имају само математичке шансе да се домогну плеј-офа елитног такмичења, па су више концентрисани на завршницу АБА лиге, али осцилације у игри и резултатима приморавају тим Душана Алимпијевића да се искупи према навијачима.

Звездин учинак од десет победа у ЕЛ је далеко од слабог резултата, али су претходне сезоне подигле ниво очекивања од навијача који су разочарани тренутном позицијом клуба. 

Гостовање Валенсије је идеална прилика да црвено-бели врате самопоуздање пољуљано дебаклом у Барселони прошле седмице (88:54), које ће бити кључно већ за недељни меч са Морнаром на старту полуфинала плеј-офа. 

"Евролига нам је дала много и свакој екипи даје на квалитету. Дефинитивно нисте исти играч, нити екипа када одиграте толики број мечева у Евролиги. Та конкуренција, то ривалство међу играчима даје вам на квалитету, али сада Евролига када немамо шанси за пролазак у осам она постаје физичко пражњење. Не мислим да утакмица с Валенсијом долази у лошем тренутку. Баш супротно. Нама треба добра партија, приступ и енергија управо пред Морнар", каже тренер Звезде Алимпијевић. 

Адут против Шпанаца је и традиција, јер Валенсија никад у претходних шест сусрета није савладала црвено-беле. У првом делу сезоне Звезда је славила 86:82 на гостовању.

Евролига, 26. коло:

18:45 Звезда – Валенсија
20:00 Бамберг – Ефес
20:00 Олимпијакос – Барселона
20:05 Макаби – Химки
20:45 Басконија – Жалгирис

Петак:

18:45 Фенербахче – ЦСКА
21:00 Уникаха – Панатинаикос

Уторак:

Армани – Реал Мадрид 77:88

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар