ФРА: И 11 на 10 је мало за ПСЖ у Француској!

Мбапеу свануло без Нејмара! А успео је и да измалерише Ди Марију и Вератија!

Фудбал 14.03.2018 | 19:00
ФРА: И 11 на 10 је мало за ПСЖ у Француској!
Недовољно добри за најбоље у Европи, а опет прејаки за конкуренцију у Француској. Пари Сен Жермен живи у неком свом свету и такмичи се са самим собом у домаћем првенству. Нова жртва је био Анже у мечу који је одигран раније због финала Лига Купа у којем се ПСЖ састаје са Монаком 31. марта. Иако је Анже од 16. минута имао играча више на Парку принчева, ПСЖ је славио рутински 2:1.

Килијан Мбапе је побегао одбрани гостију у 12. минуту и искористио сјајну асистенцију Дракслера за вођство Светаца.

Али потом је Тијаго Мота оставио играче на цедилу. Потпуно заслужено је искључен због гажења противника који је лежао на земљи. Међутим, ни играч мање није зауставио Свеце, нити дао шансу Анжеу. Мбапе је у 25. минуту био на правом месту после повратне лопте Курзаве и дуплирао је предност.

Иначе, млади Француз је осетно ефикаснији у првенству откако у тиму нема повређеног Нејмара. Од повреде Бразилца је дао четири гола на три лигашке утакмице. Пре тога је имао само један на четири меча. Стигао је до 15 голова у првенству и ускоро би могао да престигне Нејмара који је уписао 19, али и завршио сезону. Кавани има 24.

Успео је Мбапе и да поништи чист гол Анхелу Ди Марији. Шут Аргентинца који је ишао у празну мрежу, Мбапеје зауставио на гол-линији. Ненамерно, погодила га је, али је свиран офсајд па није признат ни гол Вератију у наставку акције.

На крају је Анже успео да постигне почасни гол преко Екамбија којем је то био 16. погодак у сезони и на лето га сигурно чека трансфер у неки јачи клуб.

Унапред одигран меч 31. кола Лиге 1

Пари Сен Жермен - Анже 2:1 (2:0)
/Мбапе 12, 25 - Екамби 75/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар