Најава - ЛШ: Кад се гостовање претвори у екскурзију!

Јуп меша карте, Бешикташ брани част! Заправо, много више разлога за “штековање” има Бешикташ, будући да је стекао реалне шансе да по други пут у историји дође до треће узастопне титуле националног првака.

Фудбал 14.03.2018 | 15:45
Најава - ЛШ: Кад се гостовање претвори у екскурзију!
Ако је судити на основу прошлонедељних дуела између Манчестер Ситија и Базела, односно Ливерпула и Порта у којима су енглески клубови отаљавали посао после убедљивих победа у првим мечевима, Бешикташ би могао часно да се опрости од Лиге шампиона.

Минхенских 5:0 омогућава тренеру Бајерна Јупу Хајнкесу да пружи прилику момцима који су у другом плану и да окосницу стартне поставе сачува за предстојећи бундеслигашки дерби са РБ Лајпцигом.

Међутим, чињеница да су Баварци практично одбранили „салатару” могла би да изазове жељу код искусног стручњака да Турцима супротстави најјачи могући састав с намером да се забележи још један убедљив тријумф који би преосталим учесницима четвртфинала елитног клупског такмичења послао јасну поруку: Бајерн је довољно моћан да освоји ушати пехар.

Уочи утакмице нападач Томас Милер, како то и налаже спортска куртоазија, истакао је да Бајерн мора озбиљно да схвати гостовање у Истанбулу, без обзира на резултат из прве утакмице.

“Спремамо се као да је било 0:0. Хоћемо да одиграмо храбро и наставимо тамо где смо стали у Минхену”, рекао је Милер.

Репрезентативца Немачке радује то што ће Бајерн играти пред ватреним навијачима какви су Бешикташеви.

“За нас фудбалере је најважније да играмо у доброј атмосфери. Знамо са колико страсти подржавају свој клуб и носе своју екипу. Уосталом, то је суштина фудбала”, додао је Милер.

Заправо, много више разлога за “штековање” има Бешикташ, будући да је стекао реалне шансе да по други пут у историји дође до треће узастопне титуле националног првака. Четири дана после ове црно-беле очекује можда и кључна утакмица са Башакшехиром, тако да ће њихов тренер Шенол Гунеш пре прибећи „великој рокади” него немачки му колега.

С друге стране, нови евентуални дебакл лоше би се одразио на морал Црних орлова, па имамо заиста занимљиву ситуацију због које је тешко предвидети исход овог меча. Фудбалски параметри су на Бајерновој страни, једина Бешикташова предност су навијачи – а биће их 40.000 – који фанатичним навијањем носе своје љубимце свих 90 минута.  

Оно што је извесно је да Гунеш не може да рачуна на повређене Пепеа и Душка Тошића, односно суспендованог Домагоја Виду. Кадровских проблема има и Хајнкес - и Истанбулу због повреда сигурно неће играти Мануел Нојер, Кингсли Коман и Корентан Толисо, док би Арјен Робен требало да одмори.

Очекивани састави

БЕШИКТАШ (4-2-3-1): Фабри - Гокхан, Медел, Нецип, Адријано - Хачинсон, Толгај - Кварежма, Талиска, Бабел - Негредо.

БАЈЕРН (4-2-3-1): Улрих - Кимих, Зуле, Хумелс, Алаба - Видал, Тијаго - Милер, Родригез, Рибери - Вагнер.

ЛИГА ШАМПИОНА - 1/8 ФИНАЛА

Јувентус - Тотенхем 2:2, 2:1
Базел - Манчестер Сити 0:4, 2:1
Порто - Ливерпул 0:5, 0:0
Реал Мадрид - Пари Сен Жермен 3:1, 2:1

Уторак:
Манчестер Јунајтед - Севиља 1:2 (0:0) (прва утакмица 0:0) 
/Лукаку 84 - Бен Једер 74 и 78/

Рома - Шахтјор 1:0 (0:0) (прва утакмица 1:2)
/Џеко 52/

Среда:

18.00: Бајерн - Бешикташ (прва утакмица 5:0)
20.45: Барселона - Челси (прва утакмица 1:1)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар