Куп: Партизан Јавору даје два комада по навици!

Црно-бали фаворити за пласман у полуфинале Купа Србије.

Фудбал 14.03.2018 | 11:45
Куп: Партизан Јавору даје два комада по навици!
Без примљеног гола пласирали су се и Јавор и Партизан у четвртфинале Купа Србије, али ће један од њих такмичење морати да заврши данас, после међусобног дуела у Ивањици (13.00, ТВ Арена спорт 1) буду одлучили ко ће међу четири најбоља у масовнијем такмичењу.

Црно-бели у добром расположењу стижу у варош под Голијом. Чини се да су пребродили кризни период и двема победама (над Радом 3:1 и Чукаричким 2:0) наговестили боље дане. Питање је који ће састав Мирослав Ђукић послати на терен, повређена су двојица штопера Милан Митровић и БојанОстојић, што значи да ће сигурно играти млади Светозар Марковић у пару са Немањом Р. Милетићем, везиста Зоран Тошић ће пропустити и овај меч због проблема са мишићем трбушног зида, а Сејдуба Сума се тек опоравио од грипа.

Тим из Хумске 1 свакако слови за фаворита. По више основа. Можда је најупечатљивији традиција. Парни ваљак је у серији од девет победа над Јавором, у Ивањици је славио на минулих седам гостовања, посебно је упечатљив податак да је на седам узастопних сусрета са овим ривалом увек давао по два гола. Уосталом, тако је било и у оба лигашка сусрета ове сезоне (Ђурђевић и Сума у Београд, а Марко Јанковић са скоро два идентична хица у гостима).

„Нећемо много да „шарамо“, експериментишемо, куп нам је веома битан. Видећемо да ли се неко осећа уморно, одлучићемо о променама у саставу непосредно пред почетак меча“, наговестио је мало рокада у првих 11 Мирослав Ђукић, тренер Партизана.

Јавор има проблем у реализацији на свом терену, на последњих пет утакмица дао је четири гола (од чега три на једној утакмици), у минулом суперлигашком колу лако је поражен на Бањици, тако да...
„Црно-бели су опет нашли добитну формулу, немају разлога да је мењају. Јанковић је са малим Ђерлеком константна опасност по противнички гол, тако да морамо добро да отворимо очи. Спремни смо и ако будемо у психолошко-тактичком смислу на нивоу, неће бити изненађење да направимо позитиван резултат“, саопштио је Владо Јагодић, шеф струке Ивањичана, који за овај меч не може да рачуна на повређене Елиомара Силву и Ненада Севића, а ровити су Мирослав Маричић, Милан Милановић и Бобан Ђерић.

Имајући у виду прошлост, не баш похвалну форму Јавор и усправљање Партизана, црно-бели су ближи победи у такмичењу чији трофеј бране.

ПРОЈЕКТОВАНИ САСТАВИ

ЈАВОР - ПАРТИЗАН 13.00

Ивањица
Стадион Јавора
Судија: Срђан Јовановић

ЈАВОР: Ђогатовић - Ристовски, Каришик, Корнелијус, Амамовић - Панић, Колаковић, Маричић - Ђерић, Крнић - Мркаић. Тренер: Валдо Јагодић.

ПАРТИЗАН: Стојковић - Вулићевић, Н. Р. Милетић, Марковић, Н. Г. Милетић - Јевтовић, Здјелар - Јанковић, Пантић - Тавамба, Ожеговић. Тренер: Мирослав Ђукић.

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ

13.00 Јавор - Партизан
15.30 Мачва - Црвена звезда
17.00 Напредак - Чукарички
17.00 Војводина - Младост

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар