Мурињо: Испадање - ништа ново за овај клуб!

"Не могу ништа да замерим играчима", каже Португалац.  Мурињо: Испали смо, па шта?! Менаџер Манчестер јунајтеда изјавио је да елиминација Манчестер јунајтеда из Лиге шампиона није ништа ново.

Фудбал 14.03.2018 | 13:45
Мурињо: Испадање - ништа ново за овај клуб!
Како је поднео пораз од Севиље Жозе Мурињо?

Лагано, као да је изгубио од Стоука или Евертона. Португалац каже да је његов тим играо добро синоћ.

"Не мислим да је партија мог тима била лоша. Намера и начин на који смо почели утакмицу су били стварно позитивни. Играчи су били слободни, имали смо неколико добрих прилика. Не могу да кажем да су моји играчи имали лош приступ или да нису хтели победу. Ништа им не замерам", подвукао је Мурињо. 

Потом је Португалац демонстрирао свој надалеко познати иронични тон.

"Седео сам у овој столици већ два пута. Први пут са Портом када сам избацио Манчестер Јунајтед, други пут са Реалом и тада сам избацио Манчестер Јунајтед. У суштини ово вечерас није ништа ново за овај клуб", закључио је Мурињо.

Када је комплетна фудбалска јавност очекивала од Жозеа Муриња да се позабави разлозима слабе игре и неуспеха у двомечу са Севиљом (0:0, 1:2), у осмини финала Лиге шампиона, португалски стручњак - коме алиби изјаве и спиновања никад нису били страни - успео је, чини се, да надмаши самог себе.

Мурињо је после "шамара" који је његов тим примио на домаћем терену одлучио да повуче паралелу са догађајима од пре пет, односно 14 година.

"Ја сам на овом стадиону два пута избацивао Манчестер јунајтед из Лиге шампиона. Урадио сам то са Портом и са Реалом. Тако да ово није ништа ново за овај фудбалски клуб", рекао је "Специјални" после пораза у утакмици у којој је Јунајтед сматран изразитим фаворитом.

Порто је 2004, после гола Коштиње у 90. минуту реванша за 1:1, био бољи још од Лиона, Депортива и Монака и постао је шампион Европе, док је Мурињов Реал после "црвених ђавола" 2013. елиминисао Галатасарај, па у полуфиналу стао пред Борусијом из Дортмунда (1:4, 2:0).

"Не желим од овога да правим драму, немамо времена за то. Следећа утакмица је у суботу и не можемо да будемо тужни дуже од 24 сата. Ово је фудбал, није крај света",додао је он.

Трофејни тренер у стартну поставу је уврстио Маруана Фелаинија, као изненађење, али Белгијанац заједно са Немањом Матићем и осталима, није успео да се наметне.

Јунајтед је генерално био безопасан током 180 минута игре са петопласираним тимом шпанског првенства.

"Севиља има добар тим и зна да сакрије лопту. Имају играче у средини терена који су заиста добри у томе и радили су то већим делом меча, али тако да дуго нису били претња по наш гол. Наравно, први гол увек мења правац којим се одвија утакмица", рекао је Мурињо.

Висам Бен Једер ушао је са клупе у 72. минуту, а мрежу је затресао у 74. и 78. минуту.

"Некад се мени посреће измене, некад другим тренерима. Увођење Бен Једера је било добар, срећан Винћенцов потез. Када су дошли у вођство од 1:0, то је постала потпуно друга утакмица".

Јунајтеду је у том тренутку било потребно да преокрене на 2:1, али успео је само да постигне почасни погодак преко Ромелуа Лукакуа, из једног од свега четири ударца у оквир гола за пуне две утакмице!

"То је само статистика", гласио је одговор који је дефинитивно потврдио да се Мурињо налази у стању "нирване" и да не може да га поремети ниједно новинарско питање.

Од доласка у Манчестер потрошио је на појачања 350 милиона евра, али није успео да конструише игру достојну некадашњег првака Енглеске и Европе.

Шта треба да се мења?

"Све, све заједно, али то је природан процес. Сви добро троше новац којим располажу, не само ми. Не жалим ни за чим. Дао сам све од себе, играчи су дали све од себе, покушали смо, изгубили и то је фудбал".

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар