Гвардиола је човјек с веома ниским самопоуздањем!

"Пеп је вратио време уназад у Бајерну, наопако је преврнуо цео добро промишљени систем, опробаних и делотворних медицинских програма", тврди доскорашњи шеф лекарског тима баварског великана.

Фудбал 15.03.2018 | 13:00
Гвардиола је човјек с веома ниским самопоуздањем!
Легендарни шеф медицинске службе у Бајерну, др Ханс-Вилхелм Милер-Волфарт није могао више да издржи, а да добро не "испљује" некадашњег тренера његовог клуба, Ђосепа Гвардиолу.

Прослављени немачки лекар је имао великих проблема с каталонским стручњаком током његовог шефовања на Алијанц арени од 2013. до 2016. Милер-Волфарт је у Немачкој познат као велики стручњак за спортске повреде, а у редовима Бајерна је провео чак 38 година пре него што се недавно пензионисао. Зато се његова реч изузетно поштује и цени. И преде пословичне немачке суздржаности, није могао да не напише неколико "љутих" редака о Гвардиоли у својој аутобиографији.

"Сматрам га за човека са веома ниским самопоуздањем који ће учинити све да то сакрије од других! Делује као да живи у констатном страху од губљења моћи и ауторитета, што му је горе него порази", стоји у књизи др Милер-Волфарт који је одмах ударио ниско.

А зашто сматра тако, објаснио је у насатавку аутобиографије која доста објашњава какав је Пеп човек, не и стручњак.

"Повредио ми је част, вербално би ме напао док сам радио третмане играчима. Кривио ме је за бројне повреде, физичко стање фудбалера, чак и за поразе! Увек је бурно реаговао када би морао да мења играча због повреде мишића. Говорио би да је немогуће да у Бајерну за опоравак треба шест седмица, а у Шпанији само две!"

Јасно је да у Бајерну тих година нису цветале руже ни љубав, пре свега због тога што је Гвардиола очекивао чуда, па чак и од медицинског тима, а то је Милер-Волфарта посебно вређало и болело.

"По мом мишљењу, Пеп је вратио време уназад у Бајерну, наопако је преврнуо цео добро промишљени систем, опробаних и делотворних медицинским програма. Ма он је знао све боље од нас... Јер њега није интересовала медицина, већ медицинска чуда!"

Сукоб између њих двојице је избио током 2015. када је председник Бајерна, Ули Хенес био у затвору те није могао да смири ситуацију. Посебно је било напето када је Бајерн изгубио од Порта 3:1, зашта је Гвардиола окривио доктора. У једном тренутку је др Милер-Волфарт чак напустио клуб, да би га некако наговорили да се врати. Ово није био први пут да напусти Баварце, пошто је то учинио још 2008. када се закачио са Јиргеном Клинсманом, да би се вратио тек пошто је овај напустио клупу минхенског клуба.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар