Крај ере "Легион оф Боом", Шерман у Сан Франциску!

Један од најбољих дефанзиваца НФЛ лиге последњих година Ричард Шерман напустио је Сијетл Сихоксе и прешао у Сан Француско 49ерсе.

Остали спортови 12.03.2018 | 18:30
Крај ере "Легион оф Боом", Шерман у Сан Франциску!
Шерман је последњих пет година био заштитно лице моћног Сијетловог "секундарија" који је популарно назван "Легион оф Боом".

Са Најнерсима је потписао трогодишњи уговор вредан 39 милиона долара, укључујући бонос за потпис од пет милиона.

Уговор укључује његову основну плату од два милиона долара, додатних два ако буде у ростеру од 46 играча, милион као подстицај за игру, а три ако буде изабран на Пробоул. 

Избор на НФЛ Ол-стар ће му донети и основну плату од 16 милиона за наредне две сезоне. Шерман је овај договор постигао сам, без учествовања агента у преговарању са Најнерсима. 

Његову еру у Сихоксима обележио је управо један меч против Најнерса. У финалу НФЦ конференције 2013. прочитао је намеру ривала да ће ићи пас на Мајкла Кребтрија у енд-зони. 

Пресекао је ту лопту и потврдио пласман Сихокса у Супербоул XЛИИИ, у којем је Сијетл разбио Денвер Бронкосе и освојио титулу. У последње време је имао проблема са повредама, а због Ахилове тетиве је превремено завршио прошлу сезону. 

Док је бирао нови ти истицао је да жели екипу која ће бити конкурентна, а то би Најнерси лако могли да постану иако су прошлу сезону завршили над дну Запада НФЦ са 6-10. 

Пре Шермана потписали су квотербека Џимија Гаропола који је постао најплаћенији играч лиге.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар