ПЛ БиХ: Креће плеј-оф, испали Маглић и 7-Лукавац!

Завршен је лигашки дио сезоне у одбојкашкој Премијер лиги БиХ, након чега је познато ко ће у доигравање за шампиона, а ко у нижи ранг такмичења.

Остали спортови 05.03.2018 | 16:00
ПЛ БиХ: Креће плеј-оф, испали Маглић и 7-Лукавац!
Утакмицама 18. кола Премијер лиге БиХ завршен је лигашки дио првенства у одбојкашкој елити, након чега је познато ко ће у доигравање за шампиона, а ко у нижи ранг такмичења.

Двије најслабије пласиране екипе, Маглић из Фоче и 7-Лукавац испали су у Прву лигу Републике Српске, односно Прво лигу Федерације БиХ.

У посљедњем колу Маглић је остварио Пирову побједу против Гацка 3:0 (25:12, 25:19, 25:20), док је 7-Лукавац очекивано поражен у Какњу такође 3:0 (25:15, 25:14, 25:12).

Фочаци су на 18 утакмица забиљежили само три тријумфа, Лукавчани један више, па ће се обје екипе од наредне сезоне такмичити у нижем рангу такмичења.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 18. КОЛО:
Маглић - Гацко 3:0
Модрича - Домаљевац 2:3
Какањ - 7-Лукавац 3:0
Борац - Радник 0:3
Јединство - Младост 0:3

ТАБЕЛА: Младост 51, Радник 41, Какањ 41, Домаљевац 34, Модрича 26, Борац 25, Јединство 17, Гацко 14, Маглић 11, 7-Лукавац 10.

Преосталих осам екипа пласирало се у четвртфинале.

Наредног викенда не играју се лигашке утакмице, с обзиром да је 9. и 10. марта на програму финални турнир Купа БиХ.

Први четвртфинални мечеви заказани су за 17. и 18. март, а реванши и евентуалне "мајсторице" су 23. и 24. марта. Полуфинале се игра 30. и 31. марта, односно 6. и 7. априла, док су финалну сусрети на програму 13. или 14. (прва утакмица) и 20. или 21. априла (реванш).

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА:
Гацко - Младост (Брчко)
Јединство (Брчко) - Радник (Бијељина)
Борац (Бањалука) - Какањ
Модрича - Домаљевац

ПОЛУФИНАЛЕ:
Гацко/Младост (Брчко) - Модрича/Домаљевац
Јединство (Брчко)/Радник (Бијељина) - Борац (Бањалука)/Какањ

Мечеви се играју у два добијена сусрета. Први меч игра се код слабије пласираног клуба, а други и евентулно трећи меч (у два "везана" дана) код боље пласираног клуба.

Трофеј бране одбојкаши брчанске Младости, који су посљедње четири сезоне завршавали као шампиони.

Шампион Босне и Херцеговине стиче право такмичења у европским куповима у складу са правилима ЦЕВ-а. У случају да у европским куповима може учествовати већи број клубова, клубови стичу право по сљедећем редосљеду:

- шампион БиХ,
- освајач Купа БиХ,
- коначан поредак на табели Премијер лиге БиХ.

Уколико слабије пласирани клуб елиминише у плеј-офу боље пласирани клуб, он заузима његову позицију из лигашког дијела такмичења за наставак такмичења у доигравању.

Уколико клуб који стекне право учешћа у ЦЕВ такмичењима, а одустане од учешћа, нема право наступа у другим званичним међународним такмичењима у истој такмичарској сезони.

Ако првак БиХ постане клуб који у лигашком дијелу није заузео прво мјесто на табели, коначан поредак клубова одређује се на начин да се сви клубови помјерају за једно мјесто уназад до мјеста на којем се налази клуб који је постао шампион.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар