Алимпијевић: Нисмо за 15 дана заборавили кошарку!

Тренер Црвене звезде жали што ће Немања Дангубић пропустити још један меч, али верује да остатак екипе има снаге и мотива да оствари победу над Уникахом.

Кошарка 02.03.2018 | 14:30
Алимпијевић: Нисмо за 15 дана заборавили кошарку!
Екипа Црвене звезде у четвртак увече је одрадила последњи "пун" тренинг пред утакмицу 24. кола Евролиге, против Уникахе из Малаге (петак, 19.00).

Тренер Душан Алимпијевић био је на располагању новинарима и причао о важности утакмице, циљевима његовог тима, здравственом билтену...

"Жао ми је што Немања Дангубић неће бити у тиму. Мислим да би нам доста значио, али момци од понедељка показују да ће урадити све да се изостанак било ког играча не осети превише. Остали су добро. Перо (Антић) целе недеље тренира уз контакт, видећемо колико ће моћи да нам помогне на утакмици", рекао је млади стратег.

Какав проблем има Дангубић?

"Вуче повреду колена неколико сезона уназад и мислили смо да је ово прави моменат да му дамо две недеље паузе да прими плазму. Он је играч који је више него заслужио да му се изађе у сусрет. Није у питању ништа страшно, само терапија лигамената колена и он ће од суботе бити у пуном тренингу".

Уникаха има скор 10-13 и заостаје две победе за осмопласираним Макабијем, док Звезда са 9-14 практично и не размишља о пласману у Топ 8 фазу, поготово што ће паралелно са финишом Евролиге играти плеј-оф АБА лиге, а то је још летос постављено као приоритет.

Ипак, црвено-бели желе да наставе да побеђују пред својим навијачима.

У претходна два меча у дворани "Александар Николић" срушили су Олимпијакос и Армани.

"Победа у петак њих би оставила у доста бољем положају за наставак такмичења, али знају се наше амбиције кад играмо код куће. Разлог више је што смо у Малаги одиграли лошу лошу утакмицу, али не само то. Пре свега је жеља да изађемо из лошег момента", поручио је Алимпијевић.

"Нарочито је важно да кроз ове утакмице вратимо оно што смо имали, јер нико од ових играча није за 15 дана заборавио да игра кошарку".

Крајем прошле и почетком ове недеље, Звезда се налазила у фокусу јавности због ствари које нису директно везане за терен. Довођени су у питање односи унутар екипе, ауторитет тренера...

"Обично кад се десе глупости које немају везе са кошарком, онда оне изнервирају и изазову револт... Те ствари могу да оду у два правца, да се раздвојимо или да се стиснемо и да будемо још јачи. Мислим да смо урадили ово друго".

Јесенас у Малаги, резултат је био 79:65 у корист Уникахе, а међу најбољима у домаћем тиму били су Немања Недовић са 17 и Драган Милосављевић са 12 поена.

НЕДОВИЋ И ШЕРМАДИНИ У САСТАВУ

Шпански медији објавили су да Немања Недовић због болести вероватно неће играти у Београду, али Алимпијевић не верује у то.

"Кренуо је на пут, као и Шермадини и моје мишљење је да ће обојица бити у саставу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар