О'Саливен: Могу до рекорда и седам свјетских титула!

Рони О'Саливен оценио је да има довољно квалитета да до своје 50. године изједначи рекорд Стивена Хендрија од седам шампионских титула.

Остали спортови 03.03.2018 | 12:30
О'Саливен: Могу до рекорда и седам свјетских титула!
Британац, петоструки светски шампион у снукеру, добро игра ове сезоне, освојио је четири турнира који се бодују за светску ранг-листу, медју којима и Гран При у Престону у недељу, победом против Динг Ђунхуија из Кине (10:3).

Други снукераш света има 32 рангирне титуле, четири мање од Хендрија, али и 158 више троцифрених брејкова, укупно 933, по чему је рекордер.

"Мислим да могу да освајам турнире и као педесетогодишњак, све док будем добро постављао сопствени ритам. Желео бих да у наредних осам година освојим још две титуле светског првака, пре него што напуним 50 година. Желим дуговечност, па покушавам да се не увучем у сваки турнир као остали играчи. Изгледају као да су сагорели. Док они то раде ја покушавам да напуним батерије", рекао је О'Саливен за Еуроспорт.

Светско првенство одржаће се у мају у Крусибл театру у Шефилду, а ако га освоји О'Саливен ће постати први освајач шампионске титуле у четрдесетим годинама, откако је Реј Рирдон тријумфовао 1978. године као четрдесетпетогодишњак. Шест светских титула имају Рирдон и Стив Дејвис.

Рекордер Хендри је као четрдесеттрогодишњак 2012. године завршио каријеру.

"Себе видим као полупензионисаног играча. Око 70 одсто играча је под притиском јер не зарадјују довољно новца, а велика је ствар када играте под таквим притиском. Такодје, неки од врхунских играча се муче. Ако не освојиш турнире, на кају сезоне се осврнеш и помислиш да немаш ништа да покажеш", навео је он.

О'Саливен је рекао да је и то један од разлога због којих је пристао да учествује на егзибицијама и да ради као коментатор на Еуроспорту.

"Ако ми и не иде на турнирима, нисам под притиском зарадјивања. То је предност за мене, док други играчи морају да се пласирају у четвртфинале турнира како би платили рачуне. Не бих желео да играм да сам у таквој ситуацији", навео је један од најбољих снукераша свих времена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар