Видео: Симонс и Јокић на врху листе будућих звијезда!

Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, спада међу играче који највише обећавају и од којих се очекује да буду лидери нове надолазеће генерације.

Кошарка 20.02.2018 | 19:30
Видео: Симонс и Јокић на врху листе будућих звијезда!
Један од најпознатијих америчких медија "Блеацхер репорт" избацио је листу од десет играча испод 25 година који имају највеће шансе да постану суперстарови.

У тексту "Ранкинг тхе НБА'с 10 Мост Промисинг Старс ин тхе Макинг" Јокић се налази на другом месту, одмах иза кошаркаша Филаделфије Бена Симонса.

Поента је на играчима испод 25 година, а на листи нема Џоела Ембида и рецимо Јаниса Адетокумба јер су они већ суперстарови и Ол-стар кошаркаши.

Да је будућност Денвера блистава види се и по овом тексту, пошто је аутор чак три играча из Нагетса уверстио на овај списак. Гери Херис је на деветом месту, Џамал Мари на осмом, док наш Никола заузима високо друго место.



"У Марију, Јокићу и Херису, Денвер има једне од најбољих младих играча у лиги. Неколико генералних менаџера је питано да бирају између 'језгра' које има Денвер, Минесота и Портланд. Доста њих би одабрала Денвер", написао је новинар ЕСПН Зек Лоу, а наводи су у пасусу код образложења зашто је Никола на другом месту.

Јокић је несумњиво главни играч међу поменутим играчима (Херис и Мари) и већ пружа партије као један од 10 најбољих младих играча у лиги.

"Бличер рипорт" истакао је и најбржи трипл-дабл у историји НБА лиге који је центар Денвера остварио против Милвоки Бакса.

"Потребно је да га гледате и схватићете да има утицај на игру као суперстар. Ретко има вече када се испромашује, прави најбоља додавања која ћете да видите у лиги и мења изглед игре када год уђе на терен", стоји у закључку текста "Бличер рипорта".



Топ 10 играча који највише обећавају по Б/Р:

1. Бен Симонс (Филаделфија)
2. Никола Јокић (Денвер)
3. Донован Мичел (Јута)
4. Брендон Инграм (Лејкерси)
5. Џејсон Тејтум (Бостон)
6. Девин Букер (Финикс)
7. Ото Портер (Вашингтон)
8. Џамал Мари (Денвер)
9. Гери Херис (Денвер)
10. Лонзо Бол (Лејкерси)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар