Хајдук бољи од Динама - судија се "прославио"!

У дербију 22. кола ХНЛ-а Хајдук је као гост био бољи од Динама са минималних 1:0.  Хајдук живи! Сплићани умрљали Динамову виђену титулу! Модрима није помогао ни крајње сумњив пенал - 0:1.

Фудбал 18.02.2018 | 20:45
Хајдук бољи од Динама - судија се "прославио"!
У Загребу досадно прво, али веома узбудљиво друго полувријеме.

Другу сезону у низу Хајдук је уз доста контроверзних одлука судије стигао до великог славља на "Максимиру" голом Франка Озандзе

ДИНАМО - ХАЈДУК 0:1 (0:0)
/Охандза 52/

У првом полувремену није било много узбуђења али је зато у другом био прави ватромет, а главни актер је био судија Тихомир Пејин.

Поготку Хајдука у 52. минуту претходила је сумњива ситуација.

Соудани је ишао према лопти коју је голман Хајдука Карло Летица "почистио" руком чини се мало изван свог шеснаестерца, арбитар није зауставио игру, а само 30 секунди касније гости из Сплита радовали су се вођству.

Франк Охандза испратио дугу лопту и искористио грешку голмана Динама Доминика Ливаковића и штопера Марка Лешковића, који се нису могли договорити ко ће интерванисати, па је Камерунац погодио празну мрежу.

Динамо је у наставку меча преузео иницијативу, и у 81. минуту дошао до прилике да са бијеле тачке избјегне пораз.

А о пеналу који је досудио Пејин ће се у Хрватској дуго разговарати...

Анте Ћорић је извео корнер, Судани је уз видљив прекршај надскочио Борху Лопеза, којег је лопта погодила у руку, а судија Пејин је, поред једанестерца, додатно оштетио Хајдук показавши Шпанцу други жути картон и пут према свлачионици.

Када су се смирили протести играча и стручног штаба Хајдука, Марио Гаврановић је преузео одговорност и промашио читав гол. Занимљиво, Гаврановић је у првом дијелу сезоне наступао за Ријеку и такође промашио пенал против Хајдука.

До краја меча црвени картон је зарадио и тренер гостију Жељко Копић, али је Хајдук и без њега одбранио један гол предности однио три бода на "Пољуд".

Упркос поразу, Динамо има девет бодова предности испред највећег ривала и титулу у својим рукама.

Хајдук и даље живи! Освојиће Динамо из Загреба ове сезоне титулу, тачније вратиће је у трофејну салу Максимира, али тај трофеј биће упрскан. У тренутку када су морали да покажу недодирљивост Модри су пали.

Хајдук је заслужено однео сва три бода из Максимирске шуме и нанео омраженом вечитом ривалу први првенствени пораз у овој сезони - 0:1.  Можда су гости у појединим ситуацијама били подређени, али су заслужили да их помилује срећа. Сада већ традиционално кад загусти Динамо је имао благи ветар у леђа.

Играо се 83.минут када је најбољи играч Загрепчана Судани вероватно направио фаул у нападу.Скочио на леђа Борхи Лопезу који је играо руком. Довољно да арбитар Пејин покаже на белу тачку, али ја Гаврановић шутирао поред гола.

Лош фудбал видели смо у првом полувремену великог хрватског дербија. Готово ништа значајно се није десило, али је у наставку било узбуђења. Све је почело шансом Суданија који је трчао сам ка голу Летице. Голман Хајдука га је сачекао на ивици казненог простора и потом руком склонио лопту.

Вероватно је у овој ситуацији Динамо оштећен, а у следећем нападу - погодак. Нису се разумели штопер Лешковић и голман домаћих Ливаковић. Чекали су један другог, то је искористио Оханџа и спретном погодио празну мрежу.

Хајдуку је убрзо поништен погодак - и то чини се без разлога. Динамо је имао иницијативу, играча више последњих десет минута, јер је искључен Лопез, поменути пенал. Међутим, екипа Игора Цвитановића није била убојита. Био је ово дан који ће Торцида дуго памтити.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар